Karbanátky z uvařených brambor, uzeného bůčku, vejce, cibule, piva a mouky, obalené v rozšlehaném vejci a strouhance, usmažené dozlatova.
Ingredience:
500 g | uvařeného vepřového bůčku nebo kolena |
400 g | brambor |
100 ml | piva |
2 lžíce | polohrubé mouky |
2 ks | cibule |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
sádlo | |
voda | |
sůl | |
Na obalení: | |
1 ks | vejce |
strouhanka |
Postup:
1. Brambory ve slupce uvaříme ve vroucí vodě doměkka, scedíme je, oloupeme a po zchladnutí nastrouháme nebo rozmačkáme
2. Uvařený uzený bůček nebo koleno vykostíme a umeleme, přidáme oloupané, na drobno nakrájené cibule, brambory, pivo, polohrubou mouku, spojíme s osoleným a opepřeným vejcem
3. Z hmoty vytvoříme placičky, které namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova.