REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nastavené pivní karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z uvařených brambor, uzeného bůčku, vejce, cibule, piva a mouky, obalené v rozšlehaném vejci a strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 guvařeného vepřového bůčku nebo kolena
400 gbrambor
100 mlpiva
2 lžícepolohrubé mouky
2 kscibule
1 ksvejce
mletý pepř
sádlo
voda
sůl
Na obalení:
1 ksvejce
strouhanka

Postup:

1. Brambory ve slupce uvaříme ve vroucí vodě doměkka, scedíme je, oloupeme a po zchladnutí nastrouháme nebo rozmačkáme
2. Uvařený uzený bůček nebo koleno vykostíme a umeleme, přidáme oloupané, na drobno nakrájené cibule, brambory, pivo, polohrubou mouku, spojíme s osoleným a opepřeným vejcem
3. Z hmoty vytvoříme placičky, které namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy