REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné karbenátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z mletého masa ochuceného cibulí, kořením, vejcem a podle potřeby strouhankou, vytvoříme hmotu, z které vytvarujeme placičky, do středu dáme kousky sýra, vypracujeme karbenátky, ty usmažíme dozlatova.


Ingredience:
600 gmletého masa (hovězí a vepřové)
50 g taveného sýra
3 lžícehladké mouky
2 lžíce strouhanky
1 kscibule
1 ksvejce
olej
mletá paprika
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozklepnuté vejce, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou, zahustíme strouhankou a dobře vše promícháme
2. Z připravené hmoty navlhčenýma rukama tvoříme vyšší placičky
3. Tavený sýr nakrájený na menší kousky, dáme do středu placiček, zabalíme a vytvarujeme karbenátky
4. Potom karbenátky obalíme v hladké mouce, osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova a po vyndání je dáme na ubrousek, aby okapaly.

Doporučení:

Plněné karbenátky podáváme s bramborovou kaší a dušenou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy