REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Naložený bůček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na uvařený bůček naložený do pikantní pasty.


Ingredience:
1 kgvepřového bůčku
3-4 ksstroužků česneku
2 ksbobkového listu
6 kscelého pepře
sůl
voda na uvaření masa
Pasta:
15 ksstroužků česneku
1 lžícechilli koření
1 lžícekari koření
1 lžícesladké červené papriky
1 lžíceworcesterové omáčky
1 lžícepepře

Postup:

1. Bůček vložíme do hrnce s vodou tak, aby byl úplně potopený
2. Přidáme pepř, stroužky česneku, bobkový list a sůl
3. Maso uvaříme, aby bylo měkké
4. V průběhu vaření bůčku si připravíme pastu, utřeme česnek se solí a smícháme ho s ostatním kořením, včetně worcesterové omáčky
5. Uvařené a vychladlé maso v této pastě obalíme 6. Naložený bůček zabalíme do alobalu a necháme v ledničce 5 dní uležet.

Doporučení:

Bůček servírujeme nakrájený na tenké plátky s hořčicí cibulí a čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy