REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní vařený bůček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený libovější vepřový bůček, potřený pikantní pastou, důkladně proležený v lednici, servírovaný studený.


Ingredience:
1 kglibovějšího bůčku bez kosti
1,5-2 lvody na uvaření
1 palicečesneku
5 kskuliček černého pepře
2 ksbobkové listy
sůl
Na pastu na potření:
10-15 ksstroužků česneku utřeného se solí
1 lžičkamletého černého pepře
1 lžičkaworcesterské omáčky
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkakari koření
1 lžičkatabasca
špetka chilli

Postup:

1. Bůček vložíme do vody, aby byl úplně potopený a uvaříme ho do měkka společně s kořením a česnek
2. Uvařené maso vyndáme z vývaru, dáme na prkénko a ještě teplý potřeme ze všech stran kašičkou připravenou z koření
3. Po natření zabalíme bůček do alobalu a necháme vychladnout
4. Vychladlý balíček s masem dáme do lednice a necháme 5-7 dnů rozležet
5. Studený pikantní bůček krájíme na plátky a podáváme s pivem a chlebem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy