Plátky vařeného vepřového jazyka povařené v pikantní marinádě.
Ingredience:
400 g | vařeného oloupaného uzeného vepřového jazyka |
Na marinádu: | |
1 lžička | strouhaného zázvoru |
1/2 lžičky | nasekané chilli papričky |
2 lžíce | rajského protlaku |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | medu |
2 ks | stroužků česneku |
2 dl | pomerančové šťávy |
1 dl | sladkého bílého vína |
špetka strouhané pomerančové kůry |
Postup:
1. V kastrolu zahřejeme olej, přidáme rajský protlak, krátce orestujeme, zalijeme bílým vínem s pomerančovou šťávou, medem a sójovou omáčkou
2. Pak přimícháme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku, na jemno nastrouhaný zázvor i pomerančovou kůru a vše povaříme
3. Vařený uzený jazyk nakrájíme na tenké plátky a 5 minut povaříme v připravené marinádě, potom maso přeložíme do misky, necháme vychladnout a dáme alespoň na 2 hodiny odležet.
Podáváme se salátem z jemných nudliček mrkve, řapíkatého celeru a pórku.