REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzený jazyk na asijský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vařeného vepřového jazyka povařené v pikantní marinádě.


Ingredience:
400 gvařeného oloupaného uzeného vepřového jazyka
Na marinádu:
1 lžičkastrouhaného zázvoru
1/2 lžičkynasekané chilli papričky
2 lžícerajského protlaku
2 lžícesójové omáčky
2 lžíceoleje
1 lžícemedu
2 ksstroužků česneku
2 dlpomerančové šťávy
1 dlsladkého bílého vína
špetka strouhané pomerančové kůry

Postup:

1. V kastrolu zahřejeme olej, přidáme rajský protlak, krátce orestujeme, zalijeme bílým vínem s pomerančovou šťávou, medem a sójovou omáčkou
2. Pak přimícháme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku, na jemno nastrouhaný zázvor i pomerančovou kůru a vše povaříme
3. Vařený uzený jazyk nakrájíme na tenké plátky a 5 minut povaříme v připravené marinádě, potom maso přeložíme do misky, necháme vychladnout a dáme alespoň na 2 hodiny odležet.

Doporučení:

Podáváme se salátem z jemných nudliček mrkve, řapíkatého celeru a pórku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy