REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládačky s červenou cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okurky v octovém nálevu naložené spolu s červenou cibulí, česnekem a kořením.


Ingredience:
Na 4 sklenice o objemu 0,5 l:
12 kskuliček nového koření
4 kssnítků kopru
4 kssnítků estragonu
2 ksčervené cibule
1 kspaličky česneku
1 lžícekuliček pepře
1,5 kgmalých okurek
Na nálev:
1 lvody
0,5 locta 8%
40 gsoli

Postup:

1. Okurky namočíme na 10 minut do studené vody, potom důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme
2. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka
3. Kolečka cibule a okurky co nejtěsněji naskládáme do vymytých a vypařených sklenic a během skládání je prokládáme plátky oloupaných stroužků česneku, celým kořením, koprem a estragonem
4. Na nálev svaříme vodu se solí a octem, přelijeme jím okurky tak, aby byly potopené a nálev sahal asi 1 cm pod okraj, uzavřeme víčky a při teplotě 80-85 °C sterilujeme 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy