REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkev ve sladkoslaném nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mladé předvařené kořeny mrkve, sterilované ve sladkoslaném nálevu.


Ingredience:
mladá mrkev nebo karotka
zavařovací sklenice s uzávěrem
voda
Na nálev:
1 lvody
20 gcukru
10 gsoli

Postup:

1. Mrkev důkladně omyjeme a pak předvaříme ve vroucí vodě tak 5 minut, ihned ochladíme, povrch stáhneme
2. Připravenou mrkev necháme v celku nebo nakrájíme na kolečka či kostičky, vyskládáme ji do sklenic
3. Sklenice s mrkví zalijeme horkým nálevem a první den sterilujeme 50 minut při 100 °C, druhý den ještě 20 minut také při 100 °C.

Příprava nálevu:
Vodu s cukrem a solí přivedeme k varu, ale dále nevaříme.

Doporučení:

Mrkev můžete smíchat s předvařeným čerstvým hráškem.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy