REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Naducánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté, pečené buchty sypané mákem, mazané rozpuštěným máslem smíchaným s medem.


Ingredience:
400 gpolohrubé mouky
200 gmásla
1,5-2 dlmléka
4 ksvejce
1 lžičkacukru
1/2 lžičkysoli
špetka muškátového oříšku
mák na posypání
vejce na potření
droždí

Postup:

1. Z mléka, cukru, droždí a trochy mouky připravíme kvásek, necháme ho vzejít
2. Přidáme zbývající mouku prosetou se solí, vejce, na hrubém struhadle nastrouhané ztuhlé máslo z ledničky a zaděláme na těsto o něco tužší než na buchty, necháme je delší dobu kynout
3. Vykynuté těsto na vále ještě jednou prohněteme
4. Mezi dlaněmi tvoříme bochánky, které klademe na pomaštěný plech, potíráme rozšlehaným vejcem, sypeme nemletým mákem
5. Když znovu zkynou, do červena upečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C
6. Podáváme mazané máslem rozšlehaném v poměru 1:
1 s medem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy