REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pagáčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené slané bochánky ze škvarků, mouky, brambor, vína, vajec, koření a zakysané smetany. Chutnají jak teplé, tak i studené.


Ingredience:
300 gškvarků
250 gpolohrubé mouky
250 ghladké mouky
200 gdopředu uvařených brambor
1dlzakysané smetany
1dlbílého vína
3 ksvyječné žloutky
1 kskostky droždí
kmín, pepř
sůl
mouka na vál
papír na pečení

Postup:

1. Z vlažného mléka cukru a droždí si připravíme kvásek
2. Smícháme mouku s nastrouhanými brambory a posekanými škvarky, přidáme 2 ks žloutky, zakysanou smetanu, víno a kvásek, necháme asi 20-30 minut kynout
3. Na pomoučněném vále vyválíme plát tak 1 cm silný a tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme malá kolečka o průměru 5 až 6 cm, ta klademe na plech vyložený pečícím papírem
4. Těsto potřeme rozšlehaným žloutkem, osolíme, posypeme kmínem a pepřem, pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy