REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané křepelky po anglicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křepelky naplněné nádivkou z rohlíků, vajec, kuřecích jater nebo křepelčích vnitřností, mléka cibule a koření, upečené v troubě doměkka spolu s růžičkami kapusty, plátky anglické slaniny a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 kskřepelek připravených ke kuchyňskému zpracování
300 grůžičkové kapusty
200 ganglické slaniny v plátcích
120 gmásla
500 mlzvěřinového nebo hovězího vývaru
120 mlčerveného vína
sůl
Na nádivku:
150-200 gkuřecích jater nebo vnitřností z křepelek (žaludky, játra, srdíčka)
30 gmásla
250 mlmléka
4 ksden staré rohlíky
3 ksvejce
1 kscibule
nastrouhaná citronová kůra
mletý černý pepř
majoránka
sůl

Postup:

1. Připravíme nádivku; střídky z rohlíků nakrájíme na menší kousky a namočíme na 10 minut do mléka, játra nebo vnitřnosti očistíme a nakrájíme na malé kousky a společně s oloupanou, na jemno nakrájenou cibulí krátce opečeme na másle
2. Navlhčené rohlíky vymačkáme a prolisujeme do misky, přidáme vejce a vychladlá játra či vnitřnosti s cibulí, ochutíme solí, mletým pepřem, majoránkou a citronovou kůrou, vše dobře promícháme
3. Dobře očištěné křepelky uvnitř i na povrchu osolíme, břišní dutiny vyplníme nádivkou, křepelky obalíme plátky slaniny a převážeme nití, naskládáme je do pekáčku
4. Maso poklademe plátky másla a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C doměkka, asi 60-80 minut, během pečení křepelky podléváme vývarem, hotové vyjmeme a odstraníme nitě
5. Ve zbylém vývaru uvaříme kapustičky, pak je vyjmeme a necháme okapat
6. Do vypečené šťávy po mase nalijeme víno a krátce povaříme, omáčku servírujeme zvlášť nebo jí můžeme křepelky na talíři podlít, talíře doplníme kapustou a servírujeme například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy