REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané křepelky na hnízdě z husích jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křepelky plněné nádivkou ze šunky, špeku a dalších ingrediencí, uvařené doměkka, podávané na cibulovém základě ochucenými orestovanými nudličkami jater, přelité omáčkou.


Ingredience:
4 kskuchyňsky připravených křepelek v celku
voda
Na nádivku:
1/2 lžičkymuškátového oříšku
100 mlsladké smetany
50 gšpeku
50 gšunky
2 ksvajec
1/2 ksbalení toastového chleba
hrst nasekané petrželky kudrnky
vegeta dle chuti
mletý černý pepř
sůl
Na omáčku:
1 lžíce balzamikového octa
1 lžícekaramelu
100 gmajonézy
50 mlsladké smetany
50 mlbrandy
sůl
Na hnída:
200 ghusích nebo kuřecích jater
2 ksstroužků česneku
2 ksšalotky
mletý bílý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Toastový chleba nakrájíme na kostky, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, na drobno nakrájený špek, na jemno nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem, vegetou, zjemníme smetanou i žloutky, promícháme a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
2. Nádivkou naplníme křepelky, zabalíme je do potravinářské fólie a potom do alobalu, vložíme do vařící vody a vaříme 45 minut doměkka
3. Mezitím na omáčku majonézu, brandy, sladkou smetanu, balzamikový ocet, karamel a sůl mícháme, dokud nevznikne jemná omáčka
4. Očištěná játra nakrájíme na nudličky, orestujeme na rozehřátém oleji s oloupanou nasekanou šalotkou, osolíme, opepříme a ochutíme oloupanými utřenými stroužky česneku
5. Na talíře rozdělíme hnízda z jater, položíme na ně křepelky a přelijeme omáčkou.

Doporučení:

Do nádivky můžeme přidat listový špenát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy