Na pánvi na dobře rozpáleném oleji opečení šneci z vinné klobásky servírované s doma připraveným bramborový salátem.
Ingredience:
500-600 g | vinné klobásy |
50 g | hladké mouky |
olej na smažení | |
špejle | |
Na bramborový salát: | |
800 g | salátových brambor |
4 vrchovaté lžíce | majonézy |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1 lžíce | octa |
3-4 ks | natvrdo uvařená vejce |
2 ks | kyselé okurky |
2 ks | mrkve |
1 ks | malá konzerva sterilovaného hrášku |
1 ks | malé petržele |
1 ks | šalotky |
kousek celeru | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
Příprava vinné klobásy:
- Vinné klobásy rozdělíme na 8 dílů, každý stočíme do závitku a spíchneme špejlemi, aby se při pečení nerozvinuly.
- Klobáskové šneky obalíme v hladké mouce (stačí je moukou jen poprášit).
- Pozvolna opékáme z obou stran, teplé ihned podáváme, nebo je chvíli můžeme uchovat v troubě zahřáté na menší teplotu.
Příprava bramborového salátu:
- Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě na skus cca 12 minut, pak je necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme použít strunový kráječ).
- Kořenovou zeleninu i okurku nakrájíme na drobné kostičky a v osolené vodě uvaříme na skus cca 7 minut, na posledních pár vteřin k zelenině přihodíme na kostičky nakrájenou šalotku.
- Uvařenou zeleninu s cibulí necháme v sítku okapat a zchladit.
- Nakrájené brambory a zeleninu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme ocet, hořčici, majonézu a zlehka, ale důkladně promícháme.
- Nakonec přidáme do salátu na kostičky nakrájená vajíčka a okapaný hrášek a znovu promícháme, doladíme chutě a necháme vychladit.
Na pánvi opečené jelítko servírované se zelím a bramborem
Opečená klobása s hrachovou kaší