REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Na pánvi opečené jelítko servírované se zelím a bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené jelito servírované spolu s vařenými brambory, obložené podušeným zelím.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší jelita
1 lžícesádla
Na dušené zelí:
1 sklenicebílého kysaného zelí i s nálevem
2 lžícehladké mouky
1 ksvětší cibule
cukr, sůl
olej
Na brambory:
500 gbrambor
1,5 lvody
1 lžičkakmínu
1 lžičkasoli

Postup:

Příprava jelit:
Jelita buď ohřejeme na pánvičce na lžíci sádla, nebo je můžeme dát do pekáčku a v troubě vyhřáté na 160-170 °C upéci.

Příprava sladkokyselého dušeného zelí:
1. Na dobře rozpáleném oleji zprudka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Snížíme teplotu zdroje, zesklovatělou cibulku zaprášíme moukou a zamícháme
3. Po chvíli přidáme zelí i s nálevem, dusíme za občasného promíchání tak 10-15 minut, osolíme
4. Nakonec podle chuti přidáme cukr (zelí by mělo mít sladkokyselou chuť), promícháme, ještě chvíli podusíme a můžeme podávat.

Příprava brambor:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám změknou
4. Nakonec brambory zcedíme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy