REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mřížkové koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky plněné malinami a mandlemi, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
150 guvařených oloupaných brambor
150 gpolohrubé mouky
100 gmoučkového cukru
50 gmásla
1 ksvejce
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
Na náplň:
350 gmalinového kompotu
30 gloupaných mandlí

Postup:

1. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Do mísy prosijeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, rozklepnuté vejce, špetku soli, změklé máslo, brambory a vypracujeme pevné těsto
3. Polovinu těsta rozválíme na plát silný asi 5 mm, vykrájíme z něho kolečka, kterými vyložíme formičky na tartaletky, pak je naplníme okapanými malinami
4. Zbylé těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na slabé proužky, z kterých vytvoříme na koláčcích mřížky a poklademe je mandlemi
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 35 minut), po upečení necháme koláčky krátce vychladnout ve formičkách a potom je vyklopíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy