Koláčky plněné malinami a mandlemi, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
Na těsto: | |
150 g | uvařených oloupaných brambor |
150 g | polohrubé mouky |
100 g | moučkového cukru |
50 g | másla |
1 ks | vejce |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
špetka soli | |
Na náplň: | |
350 g | malinového kompotu |
30 g | loupaných mandlí |
Postup:
1. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Do mísy prosijeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, rozklepnuté vejce, špetku soli, změklé máslo, brambory a vypracujeme pevné těsto
3. Polovinu těsta rozválíme na plát silný asi 5 mm, vykrájíme z něho kolečka, kterými vyložíme formičky na tartaletky, pak je naplníme okapanými malinami
4. Zbylé těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na slabé proužky, z kterých vytvoříme na koláčcích mřížky a poklademe je mandlemi
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 35 minut), po upečení necháme koláčky krátce vychladnout ve formičkách a potom je vyklopíme.