Upečený piškotový korpus potřený zavařeninou, mřížkově ozdobený krémem a pokladený broskvemi.
Ingredience:
120 g | moučkového cukru |
120 g | hladké mouky |
4 lžíce | horké vody |
4 ks | vajec |
tuk na vymazání plechu | |
hrubá mouka na vysypání plechu | |
Na krém: | |
2-3 lžíce | moučkového cukru |
125 g | tuku |
1/2 l | mléka |
3 ks | balíčku vanilkového pudinkového prášku |
1 ks | balíčku vanilinového cukru |
Na želatinu: | |
1 ks | balíčku dortového želé |
voda a cukr podle návodu na obalu | |
Na dohotovení: | |
zavařenina podle potřeby | |
kompotované broskve |
Postup:
1. Žloutky našleháme s horkou vodou a moučkovým cukrem do pěny
2. Přidáme prosátou hladkou mouku a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, pak těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a upečeme dorůžova
3. Na krém rozmícháme pudinkové prášky v mléce a uvaříme, potom vychladlou hmotu dobře s tukem a moučkovým i vanilinovým cukrem našleháme
4. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a krém nastříkáme na piškot tak, aby vytvořil mřížku, do mřížky ozdobně rozložíme na plátky pokrájené broskve a přelijeme želatinou připravenou podle návodu na obalu.