REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mřížkové řezy s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený piškotový korpus potřený zavařeninou, mřížkově ozdobený krémem a pokladený broskvemi.


Ingredience:
120 gmoučkového cukru
120 ghladké mouky
4 lžícehorké vody
4 ksvajec
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Na krém:
2-3 lžíce moučkového cukru
125 gtuku
1/2 lmléka
3 ksbalíčku vanilkového pudinkového prášku
1 ksbalíčku vanilinového cukru
Na želatinu:
1 ksbalíčku dortového želé
voda a cukr podle návodu na obalu
Na dohotovení:
zavařenina podle potřeby
kompotované broskve

Postup:

1. Žloutky našleháme s horkou vodou a moučkovým cukrem do pěny
2. Přidáme prosátou hladkou mouku a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, pak těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a upečeme dorůžova
3. Na krém rozmícháme pudinkové prášky v mléce a uvaříme, potom vychladlou hmotu dobře s tukem a moučkovým i vanilinovým cukrem našleháme
4. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a krém nastříkáme na piškot tak, aby vytvořil mřížku, do mřížky ozdobně rozložíme na plátky pokrájené broskve a přelijeme želatinou připravenou podle návodu na obalu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy