REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mřížák Marče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept pro ty, kdo rádi experimentují! Kdo nerad váží suroviny, pro toho je určen tento hrníčkový recept podle mojí verze. Hodně receptů jsem našla s tvarohem apod., ale připadaly mě suché a tak jsem to vymyslela trochu jinak. Autorka Věrka Skoumalová.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekcukru moučka
1 sáčekprášek do pečiva
250 gmásla nebo Hery
150 mlmléka
1 ksvejce
mouka na vál, tuk na plech nebo papír na pečení
Na náplň:
800 mlmléka
2 sáčkyjakékoliv pudinky
3 lžícecukru
řídká marmeláda
rybíz, borůvky

Postup:

1. Vypracujeme na vále těsto a dáme uležet na 30 min do lednice (smícháme sypké suroviny, pak postupně zapracujeme tekuté …)
2. Třetinu těsta odložíme na proužky a ozdoby, ostatní těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše, přendáme na vymazaný nebo papírem vyložený plech a dáme zapéct do trouby asi na 170 °C, ovšem ne úplně
3. Mezitím uvaříme pudink a horký nalijeme na zapečené těsto
4. Potom koláč potřeme řídkou marmeládou, poklademe pásky ze zbylého těsta a do okének vkládáme střídavě rybíz a borůvky
5. Nakonec dozdobíme vykrájenými tvary, avšak nemusíme
6. Dopečeme v troubě na hotovo.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Věrka Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy