REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mřížák Marče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept pro ty, kdo rádi experimentují! Kdo nerad váží suroviny, pro toho je určen tento hrníčkový recept podle mojí verze. Hodně receptů jsem našla s tvarohem apod., ale připadaly mě suché a tak jsem to vymyslela trochu jinak. Autorka Věrka Skoumalová.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekcukru moučka
1 sáčekprášek do pečiva
250 gmásla nebo Hery
150 mlmléka
1 ksvejce
mouka na vál, tuk na plech nebo papír na pečení
Na náplň:
800 mlmléka
2 sáčkyjakékoliv pudinky
3 lžícecukru
řídká marmeláda
rybíz, borůvky

Postup:

1. Vypracujeme na vále těsto a dáme uležet na 30 min do lednice (smícháme sypké suroviny, pak postupně zapracujeme tekuté …)
2. Třetinu těsta odložíme na proužky a ozdoby, ostatní těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše, přendáme na vymazaný nebo papírem vyložený plech a dáme zapéct do trouby asi na 170 °C, ovšem ne úplně
3. Mezitím uvaříme pudink a horký nalijeme na zapečené těsto
4. Potom koláč potřeme řídkou marmeládou, poklademe pásky ze zbylého těsta a do okének vkládáme střídavě rybíz a borůvky
5. Nakonec dozdobíme vykrájenými tvary, avšak nemusíme
6. Dopečeme v troubě na hotovo.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Věrka Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy