REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Morek na topinkách, opékaný

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dříve velmi oblíbené zpestření jídelníčku, uvařený morek zapečený na topinkách v troubě.


Ingredience:
Pro 6 osob:
400 ghovězího morku
12 kstopinek pražených na tuku
vývar z masa (zeleninový)
pažitka
sůl

Postup:

1. Hovězí morek namočíme na chvíli do studené vody a pak ve vývaru krátce povaříme
2. Povařený morek nakrájíme na plátky a obložíme jimi horké topinky, trochu osolíme, posypeme na jemno nakrájenou pažitkou, dáme na plech
3. V horké troubě povrch asi 4 minuty zapečeme
4. Podáváme jako předkrm nebo jako teplý mezichod, popřípadě jako přílohu k bujónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy