REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mocca dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus naplněný pařížskou a kávovou náplní, ozdobený zbylou náplní a hvězdičkami.


Ingredience:
150 ghladké mouky
150 gcukru krupice
4 lžíceoleje
2 lžícekakaa
5 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na formu
Na pařížskou náplň:
400 mlsmetany ke šlehání
50 gcukru krupice
40 gkakaa
Na kávovou náplň:
400 mlsmetany ke šlehání
4 lžícevaječného likéru
1 lžícena jemno mleté kávy
30 gcukru krupice
Na dozdobení:
čokoládové nebo marcipánové hvězdičky

Postup:

1. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do tuhé pěny, zlehka vmícháme hladkou mouku promíchanou s kypřicím práškem a kakaem a nakonec olej
2. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut, upečený korpus necháme vychladnout ve formě
3. Na pařížskou náplň svaříme smetanu s krupicovým cukrem a prosátým kakaem a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, pak odstavíme z tepla
4. Na kávovou náplň svaříme smetanu s krupicovým cukrem a kávou a za stálého míchání vaříme 2 minuty, pak odstavíme z tepla a po mírném zchladnutí dochutíme vaječným likérem
5. Obě připravené náplně uložíme do ledničky vychladit a potom je vyšleháme do tuha
6. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme, připravené náplně přendáme do cukrářských sáčků a střídavě v kruzích je naneseme na spodní díl korpusu, poté přiklopíme vrchním dílem, povrch dortu ozdobíme zbylými náplněmi a čokoládovými nebo marcipánovými hvězdičkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy