Upečený korpus naplněný pařížskou a kávovou náplní, ozdobený zbylou náplní a hvězdičkami.
Ingredience:
150 g | hladké mouky |
150 g | cukru krupice |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | kakaa |
5 ks | vajec |
1 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
tuk a hrubá mouka na formu | |
Na pařížskou náplň: | |
400 ml | smetany ke šlehání |
50 g | cukru krupice |
40 g | kakaa |
Na kávovou náplň: | |
400 ml | smetany ke šlehání |
4 lžíce | vaječného likéru |
1 lžíce | na jemno mleté kávy |
30 g | cukru krupice |
Na dozdobení: | |
čokoládové nebo marcipánové hvězdičky |
Postup:
1. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do tuhé pěny, zlehka vmícháme hladkou mouku promíchanou s kypřicím práškem a kakaem a nakonec olej
2. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut, upečený korpus necháme vychladnout ve formě
3. Na pařížskou náplň svaříme smetanu s krupicovým cukrem a prosátým kakaem a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, pak odstavíme z tepla
4. Na kávovou náplň svaříme smetanu s krupicovým cukrem a kávou a za stálého míchání vaříme 2 minuty, pak odstavíme z tepla a po mírném zchladnutí dochutíme vaječným likérem
5. Obě připravené náplně uložíme do ledničky vychladit a potom je vyšleháme do tuha
6. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme, připravené náplně přendáme do cukrářských sáčků a střídavě v kruzích je naneseme na spodní díl korpusu, poté přiklopíme vrchním dílem, povrch dortu ozdobíme zbylými náplněmi a čokoládovými nebo marcipánovými hvězdičkami.