REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravský třený beránek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept na beránka z hladké mouky, moučkového cukru, vajec, másla, mléka a dalších ingrediencí, upečeného ve formě pěkně dozlatova.


Ingredience:
300 gprosáté hladké mouky
300 gmoučkového prosátého cukru + cukr na posypání
160 gmásla + na vymazání formy
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1 dlčerstvého selského mléka Naše BIO
4 ksvejce Naše BIO
kůra z poloviny citronu Naše BIO
forma na beránka
máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

1. Máslo, 4 žloutky a cukr utřeme do pěny
2. Poté přidáme mléko a mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva a strouhanou citronovou kůru
3. Na závěr zlehka vmícháme 4 bílky vyšlehané do tuha
4. Těsto vlijte do formy na beránka, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou
5. Pečeme 45 minut při teplotě 180 °C, zda je těsto dostatečně tuhé, se přesvědčíte špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky těsta, velikonoční beránek je hotový
6. Upečeného, trochu prochladlého, beránka vyklopíme a pocukrujeme.

Doporučení:

Beránka můžeme ozdobit bílkovou polevou, nebo polít polevou čokoládovou …

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy