Upečené listové těsto nakrájené na čtverečky, potřené pudinkovým krémem a ozdobené ovocem.
Ingredience:
1 ks | vejce |
mouka na vál a papír na pečení | |
Na pudink a zdobení: | |
1 sáček | vanilkového pudinku |
1 sáček | vanilkového cukru nebo kousek dužiny vanilkového lusku |
2 ks | plátky másla |
ovoce na ozdobu | |
moučkový cukr na poprášení | |
1 balení | listového těsta |
Postup:
1. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, nakrájím na čtverečky, nožem uděláme rýhy, potřeme rozšlehaným vejcem a vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení
2. V troubě vyhřáté na 170-180 °C pečeme dozlatova
3. Uvařím vanilkový pudink; postupujeme dle návodu na obalu, navíc do něho zamícháme vanilkový cukr nebo kousek vydlabaného vanilkového lusku a 2 plátky mírně povoleného másla
4. Na listové těsto lžící naneseme mírně vychladlý pudink ozdobíme ovocem a nakonec ještě poprášíme moučkovým cukrem.
Recept i s fotkou máme od paní Poly Gernertové.