REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mlsání z listového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené listové těsto nakrájené na čtverečky, potřené pudinkovým krémem a ozdobené ovocem.


Ingredience:
1 ksvejce
mouka na vál a papír na pečení
Na pudink a zdobení:
1 sáčekvanilkového pudinku
1 sáčekvanilkového cukru nebo kousek dužiny vanilkového lusku
2 ksplátky másla
ovoce na ozdobu
moučkový cukr na poprášení
1 balenílistového těsta

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, nakrájím na čtverečky, nožem uděláme rýhy, potřeme rozšlehaným vejcem a vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení
2. V troubě vyhřáté na 170-180 °C pečeme dozlatova
3. Uvařím vanilkový pudink; postupujeme dle návodu na obalu, navíc do něho zamícháme vanilkový cukr nebo kousek vydlabaného vanilkového lusku a 2 plátky mírně povoleného másla
4. Na listové těsto lžící naneseme mírně vychladlý pudink ozdobíme ovocem a nakonec ještě poprášíme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Recept i s fotkou máme od paní Poly Gernertové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy