REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moccacino cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu podrobně popsaný postup na přípravu tohoto výtečného moccacino cheesecake, který si určitě zamilujete. Recept influencerky Pavlíny Lubojatzky.


Ingredience:
Suroviny pro kulatý ráfek o průměru 16 cm:
Krusta:
150 g čoko-kokosek Biopekárna Zemanka
30 gmásla
špetka soli
Krém:
360 g (3 balení)Lučiny Smetanové
170 gsmetany ke šlehání (33 % tuku)
100 gmléčné kvalitní čokolády
100 gbílé kvalitní čokolády
25 gcukru krystal
20 gmoučkového cukru
1/4 čajové lžičkyinstantní kávy
zrníčka z 5 cm vanilkového lusku
špetka soli

Postup:
  1. Na prkýnko, na které se vleze ráfek o průměru 16 cm, položíme čtverec pečicího papíru a na ten položíme ráfek.
  2. Do food procesoru vložíme sušenky se špetkou soli a rozmixujeme vše najemno. Přilijeme máslo rozpuštěné v mikrovlnce anebo v malém hrnci na indukci a několika pulzy vše ve food procesoru spojíme. (Pokud nevlastníte food procesor, můžete vložit sušenky do pevného sáčku, ten uzavřít a válečkem sušenky rozdrtit. Poté rozdrcené sušenky přesypeme do misky, zalijeme je rozpuštěným máslem a lžičkou perfektně promícháme.)
  3. Směs na sušenky přesypeme do ráfku a opatrně, aby se sušenky z ráfku nevysypaly, anebo ráfek neposouval po talíři, utlačujeme sušenky na pečicím papíru mističkou s rovným dnem tak, aby byla vrstva sušenek rovnoměrně vysoká.
  4. Talíř s ráfkem velmi opatrně vložíme do mrazáku*, kde necháme krustu 30 min zachladit. Tento krok je důležitý proto, aby se při nalití krému do formy sušenky nepromísily s krémem.
  5. V míse od robota s míchací metlou (pokud máte menší typ mísy, která zvládne toto malé množství vymíchat, pokud ne, pak šleháme šlehačem anebo tyčovým mixérem s nástavcem typu metlička ve střední míse) šleháme na střední rychlost Lučinu Smetanovou zhruba 3 minuty. Chceme do Lučiny Smetanové dostat vzduch, aby byl krém příjemně nadýchaný. V polovině šlehání stěrkou setřeme boky mísy. Do mísy přisypeme cukr krystal a moučkový cukr. Cukr krystal pomáhá svými ostrými krystalky narušit krém a tedy krém lépe našlehat, moučkový cukr krém zase zahustí vzhledem k tomu, že se jedná o nepečenou variantu cheesecaku. Směs prošleháme 2 minuty opět na střední rychlost. Přisypeme zrníčka z vanilkového lusku (ten špičkou ostrého nože rozřízneme napůl a zrníčka z něj kolmo přejetím nože uvnitř lusku setřeme) a špetku soli. Na nízkou rychlost prošleháme jen tak, aby byly suroviny promísené, a stěrkou setřeme krém ze stěn mísy.
  6. Vychlazenou smetanu ke šlehání nalijeme do mísy, kde ji na nízkou rychlost začneme šlehat šlehačem. Postupně přidáváme na rychlosti a šleháme, dokud nevznikne pevnější šlehačka. Pozor na to, nechceme úplně tuhou šlehačku, ta by se totiž špatně zapracovávala do již připraveného krému. Proto stačí, když dostatečně drží tvar, ale chybí jí ještě pár sekund do tuhého došlehání.
  7. Jednu třetinu vyšlehané šlehačky stěrkou přesuneme do mísy ke krému a stěrkou ledabyle šlehačku zapracujeme. Tato první třetina slouží k tomu, abychom si krém naředili. Nyní přidáme druhou třetinu šlehačky a přes tu již opatrně překládáme krém. Je to v podstatě stejný proces, jako když si vyšleháme u korpusu sníh a následně jej opatrně vmícháme do těsta, aby zůstal korpus co nejvíce nadýchaný. Jakmile je krém nahrubo promíchaný, přidáme zbylou třetinu šlehačky, přes kterou taktéž velmi opatrně překládáme krém, dokud nejsou suroviny spojené.
  8. Do dvou středních keramických misek nalámeme na malé kousky kostičky mléčné a bílé čokolády. Postupně obě misky vložíme do mikrovlnky a necháme v ní čokoládu rozpustit. Je důležité rozpouštět čokoládu max. na střední výkon mikrovlnky a také ji vždy po intervalu 20 sekund lžičkou promíchat, aby se nezačala čokoláda na některých místech pálit. Není třeba rozpouštět do úplně rozpuštění, stačí zhruba do 80 %, poté misku z mikrovlnky vyjmout a lžičkou ji promíchávat. Tím, že je již rozpuštěná směs horká stejně jako je horká miska, se zbylá dosud nerozpuštěná čokoláda rozpustí. To stejné uděláme také s druhou miskou. Samozřejmě můžeme čokoládu rozpustit také nad vodní lázní. Nyní do rozpuštěné mléčné čokolády nasypeme instantní kávu a lžičkou směs promícháme.
  9. Krém podle oka rozpůlíme a jednu polovinu přesuneme do čisté střední mísy, kam postupně přiléváme a současně jemně stěrkou zapracováváme bílou čokoládu.
  10. Ke zbylé polovině krému přilijeme rozpuštěnou mléčnou čokoládu s kávou a taktéž stěrkou jemně suroviny spojíme.
  11. Z mrazáku (případně upečenou pokojové teploty) vyjmeme krustu a stěrkou přemístíme vrstvu s mléčnou čokoládou do ráfku. Stěrkou uhladíme co nejrovnější povrch, nebojte se jít s krémem pořádně do krajů, aby vám v krajích nezůstaly vzduchové bubliny, a to stejné uděláme s vrstvou z bílé čokolády.
  12. Ráfek přikryjeme potravinářskou fólií, aby cheesecake nenasál pachy z lednice, a necháme jej minimálně 8 hodin vychladit. Vyšlehaná smetana ke šlehání totiž lehce pustí vodu, díky čemuž krém v lednici ještě ztuhne.
  13. Vychlazený cheesecake vyjmeme z lednice, položíme jej na hrnec obrácený dnem vzhůru, a ráfek z vnější strany opálíme pistolí. Potřebujeme, aby se krém po stranách ráfku maličko roztopil a my tak mohli ráfek pohybem směrem nahoru odstranit. Můžete si také pomoct nahřátou utěrkou anebo krém jednoduše od ráfku úzkým tenkým nožem oddělit. Cheesecake krájíme na úhledné klínky a servírujeme vychlazený z lednice.

*TIP: Pokud preferujete křupavější a pevnější vrstvu krusty sušenek, pak můžete místo vložení do mrazáku ráfek vložit na střední rošt do trouby vyhřáté na 175 ˚C horko-vzduch a krustu si 10minut přepéct dozlatova. Krém poté navrstvíme do ráfku až tehdy, jakmile má krusta pokojovou teplotu.

Poznámka:

Recept k článku: Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Užijte si novou fritz-kolu Superzero

Ať už kvůli horkému počasí nebo proto, že chcete ušetřit příjem cukrů, nová fritz-kola Superzero je přesně tím pravým společníkem pro nadcházející měsíce. Je to inovativní nápoj, který spojuje intenzivní chuť originální fritz-koly, a jako bonus má nulový obsah cukru. Ochutnejte a dopřejte si osvěžení bez zbytečných kalorií.

číst dále ...

Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu – tradiční lahůdka v netradičním provedení

Tvarůžkový hamburger nebo plněné žampiony? Grilovací sezóna je v plném proudu a s ní přichází čas na zkoušení nových a netradičních pochoutek. Olomoucké tvarůžky na grilu jsou zajímavým a chutným způsobem, jak si zpestřit letní posezení s přáteli a rodinou. Díky široké škále chutí a variací si každý najde tu pravou kombinaci, která mu zaručeně zachutná. Vyzkoušejte tři netradiční tvarůžkové recepty na gril.

číst dále ...

Co nevíte o česneku

Měsíc červenec je doba, kdy se sklízí česnek. Česnek patří mezi nejstarší rostliny využívané v kuchyni, ale i k prevenci zdravotního stavu a léčení lidského organismu vůbec. Česnek je rovněž kulturní rostlinou již od starověku. Česnek setý – Allium sativum pochází ze střední Asie, konkrétně z území Kyrgystánu, kde se v hornaté a z části pouštní oblasti planý česnek setý vyskytuje dodnes. K prvnímu záznamu o použití česneku v kuchyni došlo zhruba před 4500 lety, kdy si jeden z babylonských králů objednal 6 metrických centů pro královskou kuchyni. Zpočátku se česnek využíval v kuchyni k ochucování jídel, záhy se však přišlo na to, že zabraňuje otravám a zanícení otevřených ran. Později se zjistilo, že má blahodárný vliv na některé vyrážky způsobené plísněmi, pomáhá při žaludečních potíží u jedněch lidí, zatímco naopak u druhých je vyvolává. Lidé pak odpradávna věřili, že česnek ochraňuje před různými kouzly, uhranutím, upírům a proto nosili hlavičky česneku u sebe i přes jeho silné aroma.

číst dále ...

Divizna velkokvětá – Verbascum densiflorum

Divizna velkokvětá – Verbascum densiflorum je statná bylina z čeledi krtičníkovitých, rostoucí po celé Evropě. Vyhledává slunná sušší stanoviště a ve volné přírodě se s ní můžeme setkat velmi často v úvozech, kamenitých stráních, skalách. Jedná se o dvouletou bylinu, která v prvním roce vytváří jen růžici přízemních měkkých, plstnatých listů, v druhém roce vytváří až 2 m vysokou lodyhu s listy střídavými a hroznovitě uspořádanými květy. Květy tvoří pětidílný, zvonkovitý kalich s jasně žlutou korunou. Právě květ je předmětem sběru, vyjma semen, která jsou dokonce jedovatá. Pytláci v minulosti semena používali k omamování ryb. Za suchého počasí se sbírá jen květní koruna s tyčinkami, bez zeleného kalichu. Květ se sbírá postupně, podle rozkvětu a to denně, zpravidla od června do září. Květ se suší ve stínu, pokud možno rychle…

číst dále ...

Dopřejte dětem to nejlepší a připravte jim hravé a veselé saláty!

Malí strávníci bývají mnohdy poněkud nároční a dosáhnout prázdných talířů může být doslova nadlidský úkol. Pakliže vám docházejí nápady, ale chcete se vyhnout opakování stále stejných pokrmů, zkuste naše tipy. Vykouzlete z rutinního posezení u stolu zážitek – připravte dětem saláty ze sezónních surovin, které hrají všemi barvami!

číst dále ...

Odstartujte cesty za moravským a českým vínem ve vinařských centrech

Každá vinařská oblast a podoblast v Česku má své místo, které je považováno za její hlavní centrum. Pokud tedy váháte kde začít letní výpravu za moravským nebo českých vínem, můžete začít právě tam. Seznámíte se tak s daným regionem a třeba také načerpáte inspiraci kam pokračovat. A jaká centra to tedy jsou?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.