REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.


V pořadu Prostřeno se mu neřekne jinak než “Číský dort” nebo dokonce “Chéze Kake”. Ano, řeč je o cheesecaku, dezertu, který v základu (bez zdobení) tvoří dvě vrstvy: základ z rozdrobených sušenek a krémovou vrstvu. A právě na důležitou krémovou vrstvu je potřeba hutnější čerstvý sýr s extra mléčnou a svěží chutí (díky tvarohu a ne UHT zpracování), který zajistí větší lahodnost finálního dezertu a vyšší tučnost, díky které bude krém lépe držet. Tou pravou ingrediencí se po několika povedených cheesecakových receptech podle influencerky Pavlíny Lubojatzky stala Lučina Smetanová, která by v hodnocení prošla i u těch nejkritičtějších účastníků kulinářského pořadu, a to především díky svému čistému složení z tvarohu a smetany. Neobsahuje tak žádná éčka, stabilizátory ani zahušťovadla.  

 

„Poté, co jsem upekla cheesecake z Lučiny Smetanové, jsem se do ní okamžitě zamilovala. Nikdy bych si nemyslela, že mezi čerstvými sýry může být tak velký rozdíl. Rozdíl v chuti, která je u Lučiny Smetanové svěží a extra mléčná, a v konzistenci, která je delikátní a našlehaná. To je přesně to, co si váš cheesecake žádá. Znovu jsem se utvrdila, že čisté, stoprocentně přírodní složení a poctivá výroba bude mít vždy navrch,” říká food influencerka Pavlína Lubojatzky.

 

A jak vlastně upéct lahodný cheesecake na první dobrou?

Stačí, když dodržíte několik důležitých kroků – odpočinutí surovin, zamražení korpusu, pečení, odpočinutí a chlazení. Pak už jen nejdůležitější krok: vychutnat si se svou drahou polovičkou, přáteli či kolegy lahodnou chuť ve svých ústech. A kromě důležité krémové vrstvy, kterou zastane Lučina Smetanová, je podstatná i spodní část – krusta ze sušenek. Abychom zachovali lokálnost a čisté složení, Pavlína Lubojatzky doporučuje výrobce poctivých domácích BIO sušenek a krekrů – Biopekárnu Zemanka.

,,Obecně mám ráda, když si můžu koupit produkty, které jsou z poctivých surovin (poctivé máslo v sušenkách, bio mouka atd.), jsou dobře zpracované a skvěle vychucené. Na trhu je velmi těžké najít sušenky, které obsahují máslo a ne žádné ztužené tuky, a které nejsou přehnaně vychucené kořením. U značky Zemanka se můžeme spolehnout, že každá várka chutná skvěle,“ dodává Pavlína Lubojatzky.

Doporučená maloobchodní cena Lučina Smetanová: 42,90 Kč za 100 g

 

Recepty k článku na cheesecake (objeví se po kliknutí na název receptu nebo jeho fotografii!):

 

 

 

 

 

Další recepty, nejen na dezert cheesecake, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: moučníky, moučné pokrmy, dezerty, zákusky… a také zde: dorty, dortové korpusy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Inspirace na zpracování a uchování zeleninové úrody

Období zpracování úrody je tady, nemusíte se ale omezovat pouze na zpracování ovoce a výrobu džemů. Když má sezónu vaše oblíbená zelenina a všude je jí dostatek za dobrou cenu, využijte toho. Ať už máte plody z vlastní zahrádky, nebo si je koupíte na trhu, je to chytrý způsob, jak si zajistit zdroj zeleniny v zimních měsících. Jak na to vám poradí lektorka zdravého vaření Ing. Kamila Metzová.

číst dále ...

Houbaři mají žně

Letošní sezóna hub, díky srážkám a teplým nocím je o měsíc posunutá. Bližším nahlédnutí do našich lesů tak zjistíte, že houbaři z většiny území ČR nosí plné koše. Nejlépe jsou na tom houbaři v okolí Brna a Zlína, kde byly opravdu nadprůměrné srážky. Úlovky ale nosí houbaři i z Jižních Čech, místy rostou také v Severních Čechách, Středních Čechách a v Západních Čechách, slabší je zatím například růst hub v Pardubickém kraji.

číst dále ...

Červený poklad aneb jahody hlavní hvězdou našich kuchyní

Jahody jsou bezesporu jedním z nejvíce očekávaných letních plodů. Jejich sladká chuť a šťavnatá textura si nás podmanily. Když přijde sezóna jahod, stává se tento červený poklad hlavní hvězdou našich kuchyní. Voňavé a šťavnaté jahody jako ze zahrádky si můžete nakoupit v PENNY nebo vyrazit s dětma na samosběr. Výlety na jahodové farmy nejsou jen možností, jak si přinést domů čerstvé a chutné plody, ale také příležitostí strávit čas s rodinou a přáteli. Samosběr umožňuje vychutnat si čerstvé jahody přímo z keříků a zároveň podporovat místní farmáře. Děti milují běhat mezi řádky jahod a hledat ty nejčervenější a nejzralejší plody. Pro dospělé je to zase skvělý způsob, jak se na chvíli odpojit od každodenního shonu a užít si chvíle na čerstvém vzduchu.

číst dále ...

Skvělá italská pizza v domácích podmínkách? Jde to – klíčem je mouka, vysoká teplota v troubě a ingredience bez kompromisů

Když se řekne pizza, mnohým z nás se pravděpodobně vybaví vůně čerstvě upečeného křupavého těsta, lahodná rajčatová omáčka a bohatá vrstva rozpuštěného sýra. Tento kulinářský skvost, který se zrodil v Itálii, si získal srdce gurmánů po celém světě. A co když vám řekneme, že tajemství dokonalé domácí pizzy není jen v Itálii, ale i ve vašich rukou a ve správné volbě ingrediencí?

číst dále ...

Kroketový minifestival osloví vegetariány i masožravce

Kulaté, šišaté nebo oválné – takové mohou být krokety. Mohou se lišit tvarem, ale i náplní. To, že krokety nemusí být jen přílohou k masu, ale plnohodnotné jídlo, vám dokáží v restauraci Brambory na Pankráci, kam můžete vyrazit ochutnat krokety plněné syrečky, trhaným hovězím masem, buvolí mozzarellou nebo cheddarem. Když se řeknou krokety, mnohým se jistě vybaví bramborové kuličky s křupavou kůrčičkou na povrchu, které jsou oblíbené jako příloha k masu s omáčkou. Ostatně takhle je miloval už sám Král Slunce, Ludvík XIV. Původem tedy krokety pochází z Francie, ale postupně si získaly popularitu po celém světě.

číst dále ...

Ozvláštněte si letní grilování s recepty na oblíbený burger nebo hot dog – trochu jinak!

Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um kuchaře, protože výslednou chuť a neopakovatelný zážitek z jídla, tvoří právě kvalitní suroviny.  Ty není tak jednoduché v dnešní době vybrat, proto je dobré se inspirovat spolehlivými značkami jako je např. Drůbežářský závod Klatovy. Pohostit nejbližší a připravit jim společně strávený čas plný pohody s gurmánským zážitkem navíc je snad snem každého kuchaře. V teplém počasí potěší lehké pokrmy a jednoduché chutě. 

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.