REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.


V pořadu Prostřeno se mu neřekne jinak než “Číský dort” nebo dokonce “Chéze Kake”. Ano, řeč je o cheesecaku, dezertu, který v základu (bez zdobení) tvoří dvě vrstvy: základ z rozdrobených sušenek a krémovou vrstvu. A právě na důležitou krémovou vrstvu je potřeba hutnější čerstvý sýr s extra mléčnou a svěží chutí (díky tvarohu a ne UHT zpracování), který zajistí větší lahodnost finálního dezertu a vyšší tučnost, díky které bude krém lépe držet. Tou pravou ingrediencí se po několika povedených cheesecakových receptech podle influencerky Pavlíny Lubojatzky stala Lučina Smetanová, která by v hodnocení prošla i u těch nejkritičtějších účastníků kulinářského pořadu, a to především díky svému čistému složení z tvarohu a smetany. Neobsahuje tak žádná éčka, stabilizátory ani zahušťovadla.

 

 

„Poté, co jsem upekla cheesecake z Lučiny Smetanové, jsem se do ní okamžitě zamilovala. Nikdy bych si nemyslela, že mezi čerstvými sýry může být tak velký rozdíl. Rozdíl v chuti, která je u Lučiny Smetanové svěží a extra mléčná, a v konzistenci, která je delikátní a našlehaná. To je přesně to, co si váš cheesecake žádá. Znovu jsem se utvrdila, že čisté, stoprocentně přírodní složení a poctivá výroba bude mít vždy navrch,” říká food influencerka Pavlína Lubojatzky.

 

A jak vlastně upéct lahodný cheesecake na první dobrou?

Stačí, když dodržíte několik důležitých kroků – odpočinutí surovin, zamražení korpusu, pečení, odpočinutí a chlazení. Pak už jen nejdůležitější krok: vychutnat si se svou drahou polovičkou, přáteli či kolegy lahodnou chuť ve svých ústech. A kromě důležité krémové vrstvy, kterou zastane Lučina Smetanová, je podstatná i spodní část – krusta ze sušenek. Abychom zachovali lokálnost a čisté složení, Pavlína Lubojatzky doporučuje výrobce poctivých domácích BIO sušenek a krekrů – Biopekárnu Zemanka.

,,Obecně mám ráda, když si můžu koupit produkty, které jsou z poctivých surovin (poctivé máslo v sušenkách, bio mouka atd.), jsou dobře zpracované a skvěle vychucené. Na trhu je velmi těžké najít sušenky, které obsahují máslo a ne žádné ztužené tuky, a které nejsou přehnaně vychucené kořením. U značky Zemanka se můžeme spolehnout, že každá várka chutná skvěle,“ dodává Pavlína Lubojatzky.

Doporučená maloobchodní cena Lučina Smetanová: 42,90 Kč za 100 g

 

Recepty k článku na cheesecake (objeví se po kliknutí na název receptu nebo jeho fotografii!):

 

 

 

 

 

Další recepty, nejen na dezert cheesecake, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: moučníky, moučné pokrmy, dezerty, zákusky… a také zde: dorty, dortové korpusy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší recepty z čerstvých jahod na jednom místě!

Na území Čech se začaly jahody pěstovat poměrně pozdě, až v 19 století a to nejprve v okolí Neveklova na Benešovsku. O rozšíření jahod v Čechách se postaral Rudolf Strimpl. V roce 1896 si nechal od přítele z Ameriky poslat první sadbu polních jahod. Od té doby jahody v Česku zdomácněly. Čerstvé jahody, jako surovina, dnes patří neodmyslitelně do stovky skvělých receptů. My jsme pro vás vybrali pár těch TOP receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Jací velikáni gastronomie se narodili ve Španělsku? Podívejte se s námi na 3 nejvýznamnější kuchaře světové třídy

Španělsko se může pyšnit nejen bohatou kulinářskou tradicí, ale také řadou talentovaných kuchařů, kteří se stali ikonami světové gastronomie. Jejich kreativita, vášeň a inovace přinesly do gastronomického světa nové chutě a zážitky. Znáte tyto mistry ve svém oboru?

číst dále ...

Kuřecí burger třikrát jinak a vždy na jedničku!

Byly doby, kdy opekání buřtů bylo vrcholem letního grilování, ale naštěstí ty doby jsou dávno pryč. Češi se stali přeborníky v grilování různých druhů mas, uzenin, zeleniny, ovoce, sýrů a dokonce i sladkostí. Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um kuchaře, protože výslednou chuť a neopakovatelný zážitek z jídla, tvoří právě kvalitní suroviny. Ty není tak jednoduché v dnešní době vybrat, proto je dobré se inspirovat spolehlivými značkami jako je např. Drůbežářský závod Klatovy.

číst dále ...

Probuďte se do jara. Tradiční recepty z kvalitních sezónních surovin, které osvěží vaše smysly

Jaro je v plném proudu. Čas obnovy a nových začátků. Příroda je v rozpuku a na našich loukách se objevuje spousta bylinek a dalších surovin, které jsou skvělým pomocníkem i v gastronomii. Je tedy ideální čas na tradiční čerstvé recepty plné barev, chutí a pestrosti, které nejenom zahřejí, ale okoření každý jarní den. A jak to udělat, aby se vaše kulinární umění stalo fenoménem? Vařte či pečte z těch nejkvalitnějších surovin a výrobků, které poznáte podle log kvality na obalech, jako je například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

číst dále ...

4x netradiční recepty na grilování

Milovníci grilování zbystřete! Vůně grilu se totiž co nevidět začnou šířit ze všech koutů, a proto je nasnadě být připraveni. Chcete-li si rozšířit obzory a neházet letos na rošt klasiku, jako každý rok, mrkněte na naše vyrožněné recepty, obsahujících ty nejlepší marinády, jež z vás udělají mistry každé grilovací party.

číst dále ...

TIP – Snadný chleba na prázdniny

Koupit si čerstvý chléb z kvalitních přísad nemusí být během letních prázdnin na chalupě úplně hračka. Ale co kdybyste takový chléb mohli mít úplně kdykoli nehledě na den v týdnu a čas? Stačí si s sebou zabalit připravenou pečící směs bez konzervantů i éček od Pernerky. Pečící směs pro snadnou přípravu chleba Pernerka stačí pouze doplnit vodou, vytvořit těsto, nechat vykynout a následně upéct. Čerstvý chléb z kvalitní mouky si tak můžete upéct kdykoli.

číst dále ...

Kdo negriluje, není Čech: Jak si u grilu neuříznout ostudu

Nažhavený gril, naložené šťavnaté maso, nakrájená zelenina… A pak okamžik hrůzy, kdy jistíte, že jste maso nedopekli, zelenina je oproti tomu už černá a návštěva pozvaná na propečený burger bude zřejmě o chlebu. I grilování má svá pravidla, která je dobré znát, ještě než si uvážete kolem pasu stylovou zástěru. Naučte se grilovat jako profesionál!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy