REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Monte řezy po domácku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snadný dezert, ve kterém najdete dvoubarevný krém a sušenky. Monte zkrátka a dobře děti zbožňují, tak proč jim tuto pochoutku nepřipravit hezky po domácku?


Ingredience:
Bílý krém:
200 gmásla (margarínu)
1/2 lžickykukuřičného škrobu (Gustin)
8 lžiccukru
1 lmléka
Tmavý krém:
1/2 lsmetany ke šlehání
300 ghořké čokolády
A dále:
200-300 gsušenek
50 mlmléka

Postup:

1. Bílý krém: 8 decilitrů mléka s cukrem dáme vařit
2. Škrob smícháme se zbylým studeným mlékem a uvaříme hustý pudink
3. Do ještě teplého pudinku vmícháme máslo, dokud se nerozpustí
4. Necháme chvíli vychladnout, pak vyšleháme na hladký krém
5. Tmavý krém: smetanu zahřejeme na ohni, nesmí vřít
6. Přidáme nalámanou čokoládu a mícháme vařečkou, dokud se čokoláda nerozpustí
7. Na dno formy si naskládáme sušenky, pokapeme je mlékem
8. Natřeme bílý krém a přelijeme vychladlým tmavým čokoládovým krémem.

Poznámka:

Recept ze stránek: www.trefner.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy