REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Míša řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z piškotového korpusu potřeného tvarohovou náplní, ozdobený čokoládovou polevou.


Ingredience:
Na těsto:
5 lžickrupicového cukru
4 lžícepolohrubé mouky
1 lžícekakaa
1 lžíceoleje
5 ksvajec
Na tvarohový krém:
500 gtvarohu
250 gmásla
200 gmoučkového cukru
Na čokoládovou polevu:
100 gčokolády na vaření
80 gztuženého pokrmového tuku (margarin např. hera, cera, palmarin ...)
Ostatní: mouka na vysypání plechu, tuk na vymazání

Postup:

1. Troubu rozehřejeme na 180 °C, menší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou
2. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh
3. V míse utřeme žloutky s cukrem, olejem a kakaem, zašleháme mouku a nakonec lehce vmícháme připravený sníh
4. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech, vložíme do trouby a krátce pečeme, tak 15-20 minut
5. Než se těsto upeče, ušleháme tvaroh, máslo a cukr do hladkého krému a ve vodní lázni si rozpustíme tuk s čokoládou na polevu
6. Na vychladlý piškot rozetřeme krém a polijeme polevou, řezy dáme ztuhnout do lednice, po nakrájení můžeme podávat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy