REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minutková krkovice s dušenou kapustou a bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc marinované plátky vepřové krkovičky, zprudka opečené na pánvi, pak zapečené v troubě pod alobalem, servírované spolu s podušenou kapustou a vařenými brambory.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskotlety bez kosti tak 1 cm vysoké
4 lžičkyrůznobarevného pepře
4 lžíceoleje
sůl
olej nebo sádlo na pánev
kousek silnostěnného alobalu
Na dušenou kapustu:
1 ksmenší hlávka kapusty
4 ksstroužky česneku
voda
pepř
sůl
Na jíšku:
30 gšpeku
2 lžícehladké mouky

Postup:

1. Maso hřbetem ruky naklepeme a na okrajích na několika místech nařízneme
2. Pepř si nahrubo podrtíme v hmoždíři a posypeme jím maso, které pak zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici pěkně marinovat
3. Na steakové pánvi rozehřejeme tuk a maso zprudka z obou stran opečeme, nezapomeneme ho osolit
4. Přendáme na alobal, důkladně uzavřeme a dáme na rošt do trouby vyhřáté na 170 °C na 12 minut
5. Pak alobal opatrně otevřeme a maso necháme “vydýchat”
6. Plátky krkovice servírujeme podlité šťávou z výpeku, spolu s podušenou kapustou a vařenými brambory.

Příprava dušené kapusty:
1. Kapustu zbavíme horních listů, rozpůlíme, vyřízneme středový košťál i hrubé košťály na listech, ty pokrájíme na středně silné nudličky
2. Zalijeme cca 200 ml vody, osolíme a vaříme 10 minut, poté scedíme, ale vodu z kapusty ponecháme
3. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a vyškvaříme ji, přidáme mouku a vymícháme jíšku dorůžova
4. Tuto přidáme k povařené kapustě, přilijeme vodu (z kapusty) dle potřeby, přidáme prolisovaný česnek, pepř, eventuálně dosolíme, necháme na mírném plameni ještě 10 minut provařit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy