REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravský vrabec se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Královská kombinace upečeného vepřového plece a boku, servírované s podušeným špenátem a bramborovými knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gvepřového boku bez kosti
300 gvepřové plece bez kosti
400 gmraženého špenátu
250 goloupané cibule
5 ksstroužků česneku
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Asi 200 g cibule a 3 ks stroužky česneku pokrájíme nahrubo a spolu s masem nakrájeným na větší kostky dáme do pekáče
2. Maso podlijeme vodou, osolíme, posypeme kmínem a při 180 °C pečeme asi 60 minut, během pečené podléváme vodou a přeléváme výpekem
3. Zbylou cibuli pokrájíme na kostičky a orestujeme, přidáme prolisovaný zbylý česnek a rozmrazený špenát
4. Osolíme, okořeníme pepřem a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

Doporučení:

Maso servírujeme s podušeným špenátem a houskovými nebo bramborovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy