Královská kombinace upečeného vepřového plece a boku, servírované s podušeným špenátem a bramborovými knedlíky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
300 g | vepřového boku bez kosti |
300 g | vepřové plece bez kosti |
400 g | mraženého špenátu |
250 g | oloupané cibule |
5 ks | stroužků česneku |
kmín | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Asi 200 g cibule a 3 ks stroužky česneku pokrájíme nahrubo a spolu s masem nakrájeným na větší kostky dáme do pekáče
2. Maso podlijeme vodou, osolíme, posypeme kmínem a při 180 °C pečeme asi 60 minut, během pečené podléváme vodou a přeléváme výpekem
3. Zbylou cibuli pokrájíme na kostičky a orestujeme, přidáme prolisovaný zbylý česnek a rozmrazený špenát
4. Osolíme, okořeníme pepřem a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
Maso servírujeme s podušeným špenátem a houskovými nebo bramborovými knedlíky, špaky a podobně.
Minutková krkovice s dušenou kapustou a bramborem
Moravský vrabec se zelím a knedlíkem