REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minivětrníčky plněné pudinkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené větrníčky z odpalovaného těsta, plněné náplní z pudinku a šlehačky.


Ingredience:
150 gpolohrubé mouky
100 gmásla+ na potření plechu
1/2 lžičkysoli
250 mlvody
4 ksvajec
karamelový topink na ozdobu
Na náplň:
1/2 kelímkusmetany ke šlehání 40%
200 mlmléka
3 lžícecukru krupice
1 kssáčku vanilkového pudinku

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přidáme na menší kousky nakrájené máslo a zahřejeme na středním plameni, když se začne vařit, sundáme z tepla, vsypeme polohrubou mouku a neustále mícháme, až z hmoty vytvoříme bochánek
2. Potom necháme mírně zchladnout, pak vmícháme po jednom vejce, abychom získali hladké a lesklé těsto
3. Z těsta lžičkou vykrájíme bochánky, které dáme na máslem potřený plech a pečeme v troubě při 200 °C 15-20 minut (do trouby postavíme také nádobu s vodou)
4. Upečené bochánky rozřízneme a naplníme náplní umíchané z vanilkového pudinku uvařeného s cukrem v mléce a do tuha ušlehané smetany
5. Podáváme ozdobené karamelem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy