REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Miniroládky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půvabné miniroládky vložené do košíčků potěší oko i chuťové pohárky. A když je dozdobíte ovocem a smetanou, vznikne slavnostní dezert.


Ingredience:
5 lžicpolohrubé mouky
5 lžiccukru moučka
5 ksvajec
pikantní marmeláda na potření rolády, papírové košíčky

Postup:

1. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a postupně po jedné lžíci přidáváme cukr
2. Pak po jednom zašleháme žloutky a nakonec taktéž po lžících přidáváme mouku, kterou už jen zlehka vmícháme stěrkou
3. Rozetřeme na plech vystlaný pečicím papírem a pečeme v troubě na 200 st. 5-7 min. do zrůžovění
4. Hned po vytažení z trouby zlehka poprášíme hladkou moukou, i s pečicím papírem přesuneme na čistou utěrku a pevně zavineme tak, že z každého konce (širšího) motáme proti sobě do středu rolády, které pak necháme zcela vychládnout
5. Roládu překrojíme napůl (podélně)
6. Poté opatrně sundáme peč. papír, roládu pomažeme marmeládou a znovu každou zamotáme
7. Necháme ještě 2 hod. v chladnu a pak ostrým nožem nakrájíme na miniroládky (výška cca 2 cm)
8. Umístíme do košíčků, můžeme ještě přidat marmeládu.

Doporučení:

Dozdobíme např. šlehačkou smíchanou se zakysankou a čerstvým ovocem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy