Zkuste si pustit trošku světa do své kuchyně. Vyzkoušejte recepty z různých částí světa, tak například tímto receptem nakoukněte do tajů mexické kuchyně.
Ingredience:
500 g | mletého hovězího masa v bio kvalitě |
600 g | bio uvařených a loupaných rajčat |
200 ml | vývaru v bio kvalitě |
1 plechovka | červených fazolí |
1 kostička | bio čokolády |
4 lžíce | bio rajčatového protlaku |
3 lžíce | bio rostlinného oleje |
2 čajové lžičky | bio třtinového cukru |
1 lžička | římského kmínu v biokvalitě |
1 lžička | pepře |
2 ks | stroužky bio česneku |
1 ks | bio cibule |
1 ks | bio mrkve |
1 ks | chilli paprička |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Česnek, chilli i cibuli na jemno nakrájejte. Dále očistěte a nastrouhejte mrkev.
- Na oleji si nejprve orestujte cibuli a mrkev, posléze přidejte česnek, pepř a kmín. Po chvíli do směsi vložte rajčatový protlak, který důkladně promíchejte s kořením a zeleninou.
- Následuje maso, osolené a opepřené, které pomocí vařečky od sebe mírně oddělte. Nechejte maso zatáhnout. Poté přidejte rajčata, chilli a případně vývar.
- Dochuťte a vařte asi jednu hodinu.
- Zhruba deset minut před koncem přidejte fazole, čokoládu a cukr. Na závěr zakápněte citrónovou šťávou.
Podávejte s rýží nebo s čerstvým pečivem.
Poznámka:Recept k článku: Kulinářské cestování: vůně různých koutů světa i u vás doma