REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexická polévka á-la chilli con carne

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce orestované mleté hovězí maso, podušené v hovězím vývaru spolu s konzervou pikantních fazolí a oloupaných rajčat.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
400 gkonzerva krájených loupaných rajčat
400 gkonzerva fazolí v chillo omáčce
2 lhovězího vývaru
1 kscibule
tabasco
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté hovězí maso, které krátce orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme, až je maso měkké, občas promícháme
2. Přidáme plechovku rajčat a plechovku fazolí i s chilli omáčkou, povaříme ještě 5 minut 3. Na závěr polévku ochutíme solí a pepřem, kdo má rád ostré, přidá pár kapek tabasca
4. Nalijeme do misek, ozdobíme natí z mladé cibulky a podáváme s pečivem jako hutnou obědovou nebo přesnidávkovou polévku. Hodí se i k večeři.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy