Na cibulce orestované mleté hovězí maso, podušené v hovězím vývaru spolu s konzervou pikantních fazolí a oloupaných rajčat.
Ingredience:
500 g | mletého hovězího masa |
400 g | konzerva krájených loupaných rajčat |
400 g | konzerva fazolí v chillo omáčce |
2 l | hovězího vývaru |
1 ks | cibule |
tabasco | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté hovězí maso, které krátce orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme, až je maso měkké, občas promícháme
2. Přidáme plechovku rajčat a plechovku fazolí i s chilli omáčkou, povaříme ještě 5 minut 3. Na závěr polévku ochutíme solí a pepřem, kdo má rád ostré, přidá pár kapek tabasca
4. Nalijeme do misek, ozdobíme natí z mladé cibulky a podáváme s pečivem jako hutnou obědovou nebo přesnidávkovou polévku. Hodí se i k večeři.
Autor receptu: Dalibor Marounek