REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lososová polévka s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z filátek lososa, zeleniny, sušených hub, zeleninového vývaru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 gfilet z lososa bez kůže
150 gsměsi zeleniny (mrkev, celer, hrášek... i mražené)
1 hrstsušených hub
800 mlzeleninového vývaru (lze nahradit zeleninovým gelovým bujónem)
2 lžíceolivového oleje
1 lžíceústřicové nebo rybí omáčky (není nutné)
1 lžícemásla
1/2 ksmenšího pórku
petrželová nať
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme, překrájíme na větší kousky
2. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej + máslo, vhodíme lososové kousky a opékáme, dokud se nepřestane losůsek stydět a svoji barvu z růžové nezmění na téměř bílou
3. Přidáme suché houbičky a 3 minutky společně restujeme
4. Nakonec do základu přidáme zeleninu, pórek a zalijeme vývarem
5. Vaříme 15 až 20 minut, pokud zelenina a houby nezměknou, můžeme přidat ústřicovou nebo rybí omáčku, ale taky nemusíme, v tom případě doladíme solí a pepřem a hojně zasypeme pažitkou a petrželovou natí.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy