REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Metrové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Metrová řezy, nebo také metrová roláda. Ve třech formách na srnčí hřbet upečené piškoty, jeden nenabarvený, druhý nabarvený kakaem, třetí potravinářským barvivem, všechny nakrájené na plátky a slepené spolu pudinkovým krémem. Celá roláda je nakonec potřená čokoládovou polevou a po ztuhnutí je servírovaná nakrájená na šikmo, aby vynikla barevná struktura této metrové rolády.


Ingredience:
Na piškoty:
600 gpolohrubé mouky
460 gpískového cukru
200 gvlažné vody
200 goleje
10 ksvajec
2 ksvanilkové cukry
1 kssáček prášku do pečiva
Na barevné provedení:
1 lžícekakaa
1 kssáček potravinářského barviva, např: breton
3x forma na srnčí hřbet
tuk na vymazání forem, mouka na vysypání
Na krém:
250 gmásla
200 gcukru
1 sáčekvanilkového pudinku
0,5 lmléka
Na dohotovení:
1 balíčekčokoládové polevy

Postup:

1. Z vajíček oddělíme žloutky od bílků, žloutky postupně vyšleháme s olejem a vlažnou vodou, za stálého šlehání postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a cukrem, nakonec opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků
2. Těsto rozdělíme na tři díly, 1 díl necháme bez obarvení, 2 díl obarvíme kakaem a 3 díl potravinářským barvivem, dle své fantazie
3. Každé těsto nalijeme do jedné, tukem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet, pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C 30-40 minut
4. Připravíme si krém; uvaříme pudink promíchaný s mlékem, který však nesladíme, necháme ho vychladit, cukr vyšleháme s povoleným máslem, do vyšlehaného másla přidáme pudink, vše šleháme ručním metličkovým mixérem
5. Vychlazené piškoty nakrájíme na plátky, které spolu spojíme připraveným pudinkovým krémem
6. Nakonec dezert potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme v lednici pěkně ztuhnout
7. Řezy krájíme šikmo, aby vynikla barevná struktura moučníku.

Doporučení:

Tento dezert je opravdu po poskládání dlouhý 1 metr, tak dlouhý se ale určitě nevleze do ledničky, proto ho raději rozdělíme na dvě části, než ho dáme vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti

Štědrovečerní tabule je v každé rodině jiná, ale vždy jde o nejslavnostnější večeři celého roku a podle toho by měla vypadat i chutnat. Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší. Drůbežářský závod Klatovy přináší tipy pro milovníky kuřecího masa, kteří si chtějí připravit na štědrovečerní stůl lehké a šťavnaté řízky, po kterých se jen zapráší.

číst dále ...

PODZIMNÍ BRAND BOX 2021 – balíček plný novinek

Nastal čas podzimu i nového Brand Boxu, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. První novinkou v boxu jsou Bramborové Lokše Dr. Oetker. Vyrobené jsou z brambor, mají přirozenou barvu a žádná aditiva. Lokše připravíte díky sypké směsi jednoduše a rychle a bez nutnosti loupání brambor. Dr. Oetker přináší tradici do Vaší kuchyně v podobě bramborových lokší s vysokým podílem brambor, s nízkým obsahem soli a bez aditiv. Cena: 44,90 Kč (280 g)…

číst dále ...

Prohřejte se kvalitním čajem, který pohladí na duši i na jazyku

Připravte se na chladné počasí s výtečnými čaji, které vás nejen dobře naladí, zahřejí, ale také provoní celý domov. Čaj má mnoho podob, chutí, vůní i účinků. Vyznáte se v nich? Nahlédněte pod pokličku jejich typologie a dopřejte si letos ten, který byl navíc vyrobený v souladu s přírodou!

číst dále ...

Vepřové maso jako klasika české kuchyně

Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní kolem 43 kg, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme. Vepřové ale není jen krkovice či plec, v kuchyni nabízí opravdu široké možnosti využití.

číst dále ...

Listopad přivál klasické české recepty z kvalitních surovin

Dlouhé podzimní večery i temná rána moc na energii nepřidají. Málokomu se chce dělat něco jiného než ležet v posteli. Možná vás z ní ale vytáhnou naše voňavé recepty. Dá se říct, že jsme tentokrát vsadili na jistotu. Čeká na vás česká klasika, kterou jsme se pokusili vyšperkovat k dokonalosti. Když jsme pokrmy sami připravovali, sáhli jsme po těch nejkvalitnějších surovinách, z jejichž obalů to prozrazují i značky kvality Klasa, Regionální potravina, BIO aj. Pochutnejte si na španělském ptáčku s houskovým knedlíkem, dýňových plackách, bramborové polévce nebo nezapomenutelném jablečném štrúdlu.

číst dále ...

Adventní přípravy na jednom místě? Regionální potravina představuje Velkého vánočního průvodce

Vánoční čas je pro mnohé z nás obdobím shonu a stresu, v němž se snažíme stihnout všechny úkony včas a přichystat pro naše nejbližší krásné svátky se vším všudy. Toho si všímá soutěž Regionální potravina, která se letos rozhodla ulehčit nám vánoční trápení a připravila unikátní projekt – Velkého vánočního průvodce. V šesti předvánočních týdnech zde návštěvníci naleznou velkou porci inspirace na vánoční recepty, výzdobu či dárky. Vše je přehledně rozděleno po týdnech s přiloženým úkolníčkem, abyste měli jistotu, že jste na nic nezapomněli. Vychutnejte si adventní období v klidu a pohodě s Regionální potravinou!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy