REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Metrové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve třech formách na srnčí hřbet upečené piškoty, jeden nenabarvený, druhý nabarvený kakaem, třetí potravinářským barvivem, všechny nakrájené na plátky a slepené spolu pudinkovým krémem. Celý dezert je nakonec potřený čokoládovou polevou a po ztuhnutí servírovaný nakrájený na šikmo, aby vynikla barevná struktura moučníku.


Ingredience:
Na piškoty:
600 gpolohrubé mouky
460 gpískového cukru
200 gvlažné vody
200 goleje
10 ksvajec
2 ksvanilkové cukry
1 kssáček prášku do pečiva
Na barevné provedení:
1 lžícekakaa
1 kssáček potravinářského barviva, např: breton
3x forma na srnčí hřbet
tuk na vymazání forem, mouka na vysypání
Na krém:
250 gmásla
200 gcukru
1 sáčekvanilkového pudinku
0,5 lmléka
Na dohotovení:
1 balíčekčokoládové polevy

Postup:

1. Z vajíček oddělíme žloutky od bílků, žloutky postupně vyšleháme s olejem a vlažnou vodou, za stálého šlehání postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a cukrem, nakonec opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků
2. Těsto rozdělíme na tři díly, 1 díl necháme bez obarvení, 2 díl obarvíme kakaem a 3 díl potravinářským barvivem, dle své fantazie
3. Každé těsto nalijeme do jedné, tukem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet, pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C 30-40 minut
4. Připravíme si krém; uvaříme pudink promíchaný s mlékem, který však nesladíme, necháme ho vychladit, cukr vyšleháme s povoleným máslem, do vyšlehaného másla přidáme pudink, vše šleháme ručním metličkovým mixérem
5. Vychlazené piškoty nakrájíme na plátky, které spolu spojíme připraveným pudinkovým krémem
6. Nakonec dezert potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme v lednici pěkně ztuhnout
7. Řezy krájíme šikmo, aby vynikla barevná struktura moučníku.

Doporučení:

Tento dezert je opravdu po poskládání dlouhý 1 metr, tak dlouhý se ale určitě nevleze do ledničky, proto ho raději rozdělíme na dvě části, než ho dáme vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy