REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový dezert s čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z meruňkového a čokoládového pudinku, ozdobený šlehačkou, posypaný pistáciemi.


Ingredience:
650 gmeruňkového kompotu
100 gcukru krupice
50 ghořké čokolády
50 gbílé čokolády
500 mlmléka
2 kssáčků vanilkového pudinkového prášku
Na dohotovení:
3 lžícenasekaných pistáciových oříšků
100 mlsmetany ke šlehání

Postup:

1. Meruňkový kompot rozmixujeme i s nálevem na řidší kaši, přidáme polovinu krupicového cukru i sáček pudinkového prášku a na mírném plameni za stálého míchání asi 2 minuty povaříme, aby pudink zhoustl, sundáme z tepla, přidáme na menší kousky nakrájenou bílou čokoládu a mícháme tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí
2. Mléko se zbylým krupicovým cukrem a pudinkovým práškem přivedeme k varu a za stálého míchání na mírném plameni povaříme asi 2 minuty, pak sundáme z tepla a vmícháme na menší kousky nakrájenou hořkou čokoládu, kterou necháme zcela rozpustit
3. Potom skleničky plníme střídavě meruňkovým a čokoládovým pudinkem, necháme vychladnout a dozdobíme vyšlehanou smetanou a posypeme na hrubo nasekanými pistáciovými oříšky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy