REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto potřené tvarohovou náplní, pokladené půlkami meruněk a posypané nasekanými mandlemi, upečené v troubě v kulaté formě.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky
125 gtuku Hery + na vymazání formy
2-3 lžícemléka
1 ksvejce
hladká mouka na formu
Na tvarohovou náplň:
500 gměkkého tvarohu
100 gcukru
3 ksvajec
1/2 kssáčku vanilkového pudinkového prášku
Na dohotovení:
750 gmeruněk
40 gmandlí

Postup:

1. Z prosáté polohrubé mouky, změklého, na menší kousky nakrájeného tuku, vejce a mléka vypracujeme těsto, které necháme v chladu chvíli odležet
2. Měkký tvaroh utřeme se žloutky a cukrem, pak vmícháme vanilkový pudinkový prášek a nakonec zlehka ušlehaný tuhý sníh z bílků
3. Tukem vymazanou a moukou vysypanou koláčovou formu vyložíme rozváleným těstem, potřeme tvarohem, poklademe půlkami meruněk, posypeme spařenými, oloupanými a na drobno nasekanými mandlemi
4. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 35 minut).

Doporučení:

Kdo je alergický na mandle, může je samozřejmě v receptu vynechat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy