REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový koláč s drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z polohrubé mouky, smetany, másla, vanilkového cukru a dalších ingrediencí, obložený kompotovanými nebo i čerstvými meruňkami a posypaný drobenkou, upečený v troubě.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekcukru krupice
1 kelímeksmetany na vaření
1/2 kelímkusmetany ke šlehání
1 sáčekprášek do pečiva
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžičkacitronové kůry
130 gmásla
3 ksvejce
špetka soli
kompotové, nebo i čerstvé půlky meruněk
máslo na vymazání a mouka na vysypání plechu
Na drobenku:
140 gpolohrubé mouky
100 gcukr krupice
100 gmásla

Postup:

1. Žloutky oddělíme od bílků, bílky se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh
2. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, mouku s práškem do pečiva, obě smetany, nastrouhanou citronovou kůru a těsto dobře promícháme, aby v něm nebyly hrudky
3. Nakonec do hmoty opatrně vmícháme sníh z bílků
4. Meruňky z konzervy necháme dobře okapat, čerstvé omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme
5. Připravíme si drobenku; do mísy dáme všechny ingredience, rukou vypracujeme sypkou hmotu 6. Těsto rozprostřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou, poklademe meruňkami a hojně zasypeme drobenkou
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy