Nadýchané sladké řezy z polohrubé mouky, oleje, cukru krupice, mléka a prášku do pečiva, upečené dozlatova, ochucené meruňkami. Recept s poměry na hrnky …
Ingredience:
2,5 hrnku | polohrubé mouky |
2,5 hrnku | krupicového cukru |
2 hrnky | mléka |
0,5 hrnku | slunečnicového oleje |
1 sáček | prášek do pečiva |
1 sáček | vanilkového cukru |
2 lžíce | strouhanky |
2 ks | vejce |
čerstvé zralé meruňky | |
tuk na vymazání plechu a mouka na vysypání plechu |
Postup:
1. Vyklepnutá vejce spolu s cukrem a olejem vyšleháme do pěny
2. Nalijeme mléko, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, vypracujeme hladké těsto
3. Polovinu těsta nalijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech a asi 10 minut dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C, pak pekáč vyndáme z trouby, povrch buchty poklademe půlkami meruněk posypaných vanilkovým cukrem a strouhankou a zalijeme, zbytkem těsta
4. Dáme do trouby a pečeme ještě dalších cca 30 minut opět na 180 °C, dozlatova
5. Upečenou buchtu vytáhneme z trouby, hojně posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí ji nakrájíme na řezy.
Místo meruněk můžeme použít i jiné sezónní ovoce.