REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkové řezy bez vážení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchané sladké řezy z polohrubé mouky, oleje, cukru krupice, mléka a prášku do pečiva, upečené dozlatova, ochucené meruňkami. Recept s poměry na hrnky …


Ingredience:
2,5 hrnkupolohrubé mouky
2,5 hrnkukrupicového cukru
2 hrnkymléka
0,5 hrnkuslunečnicového oleje
1 sáčekprášek do pečiva
1 sáčekvanilkového cukru
2 lžícestrouhanky
2 ksvejce
čerstvé zralé meruňky
tuk na vymazání plechu a mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Vyklepnutá vejce spolu s cukrem a olejem vyšleháme do pěny
2. Nalijeme mléko, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, vypracujeme hladké těsto
3. Polovinu těsta nalijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech a asi 10 minut dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C, pak pekáč vyndáme z trouby, povrch buchty poklademe půlkami meruněk posypaných vanilkovým cukrem a strouhankou a zalijeme, zbytkem těsta
4. Dáme do trouby a pečeme ještě dalších cca 30 minut opět na 180 °C, dozlatova
5. Upečenou buchtu vytáhneme z trouby, hojně posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí ji nakrájíme na řezy.

Doporučení:

Místo meruněk můžeme použít i jiné sezónní ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy