REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkové šátečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šátečky z kynutého bramborového těsta plněné meruňkami, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
300 gvařených brambor
300 ghrubé mouky
50 gtuku na pečení
25 gdroždí
1 ksvejce
1-2 dlmléka
1 lžičkacukru
špetka soli
mouka na vál
čerstvé, mražené nebo kompotované meruňky
moučkový cukr na posypání
žloutek na potření

Postup:

1. Droždí a lžičku cukru rozmícháme v části vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. Do mísy prosejeme hrubou mouku, přidáme vařené prolisované brambory, vejce, sůl, rozpuštěný tuk, vzešlý kvásek, podle potřeby zbylé mléko a zaděláme tužší těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, nakrájíme ho na čtverce a doprostřed každého položíme půlku meruňky a rohy těsta složíme ke středu do šátečků
4. Šátečky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, ještě chvíli je necháme kynout, pak potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a upečeme dozlatova
5. Upečené šátečky pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy