Minutkově na pánvi opečené plátky kuřecích řízků, ty chvíli povařené v omáčce z výpeku, drůbežího nebo zeleninového vývaru, meruňkového kompotu, cibule a koření.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | kuřecí prsní řízky |
1 ks | cibule |
500 ml | drůbežího nebo zeleninového vývaru |
1 dcl | meruňkového kompotu i s kousky meruněk |
1 lžička | tymiánu |
nasekané mandle | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsní řízky osolíme, opepříme, ale nenaklepáváme je, v pánvi na lžíci dobře rozehřátého oleje zprudka opečeme z obou stran, maso vytáhneme a uchováme v teple
2. Do výpeku po mase nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, zalijeme vývarem, ten přivedeme k varu, přidáme meruňkový kompot i s kousky ovoce, promícháme a vaříme, až omáčka mírně zhoustne
3. Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí, mletým pepřem, vložíme zpět maso, posypeme tymiánem, chvíli vše povaříme
4. Jednotlivé porce na talíři posypeme nasekanými mandlemi, ozdobit můžeme například snítky petrželky.
Jako přílohu podáváme vařenou rýži či různě upravené brambory.
Poznámka:Hotové kuřecí maso můžeme před servírováním rozkrájet na menší plátky.