REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované kuřecí steaky na cibuli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kuřecí prsa v marinádě z oleje, česneku, solamylu, grilovacího a steakového koření zprudka orestované na pánvičce, pak chvíli podušené pod pokličkou podlité vodou nebo vývarem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsa
3-4 kscibule
voda nebo vývar na podlití
pepř
olej
sůl
Na marinádu:
2 dclrostlinného oleje
3-4 ksstroužky česneku
1 plochá lžícesteakového koření
1 plochá lžícegrilovacího koření
1 vrchovatá lžičkasolamylu
trochu piva, pokud je nějaké rozpité :)

Postup:
  1. Připravíme si marinádu z výše uvedených surovin
  2. Kuřecí prsa uprostřed nařízneme, vytvoříme větší steaky, které ale nenaklepáváme!
  3. Plátky masa naložíme do marinády, zakryté necháme v lednici, nejlépe do druhého dne, marinovat, občas maso obrátíme a přeskládáme, aby se marináda dostala všude
  4. Odležené masíčko osolíme, okořeníme pepřem, opečeme z obou stran, přidáme cibuli nakrájenou na jemno necháme chvíli pod pokličkou dusit, pak trochu podlijeme vodou nebo vývarem a zaklopené necháme maso úplně změknout
  5. Jednotlivé kuřecí steaky servírujeme přelité šťávou z výpeku, posypané hojně nasekanou cibulí, nejlépe s různě upravenými brambory.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy