REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované kuřecí prso s mrkvovým „zelím“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V ostré pikantní marinádě naložená kuřecí prsa, zprudka opečená na pánvi dozlatova, servírovaná spolu s nastrouhanou mrkví ochucenou jako zelí.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kskuřecí prsa
1 ksstroužek česneku
1 kskousek zázvoru tak 1 cm velký
2 lžícesójové omáčky
1 lžíceocta balsamiko
1/2 lžícemedu
drcené chilli nebo feferonka
olej
sůl
Na mrkvové zelí:
500 gmrkve
1 ksvětší cibule
hladká mouka
drcený kmín
máslo
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Nejprve připravíme marinádu na maso; vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme na jemno zázvor, přisypeme chilli
2. Maso zlehka osolíme, naložíme do marinády a v průběhu marinování občas obrátíme
3. Zatím, co se maso marinuje, uvaříme mrkvové zelí; na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a upražíme cibulovou jíšku
4. Nahrubo nastrouhanou mrkev přidáme k jíšce, promícháme, okmínujeme, osolíme a podlijeme vodou, dusíme doměkka
5. Nakonec dochutíme „zelí“ octem, případně cukrem
6. Maso vyjmeme z marinády, odstraníme z povrchu česnek se zázvorem a zprudka opečeme, z obou stran, na oleji, těsně před koncem přilijeme zbytek marinády, kterou necháme prohřát.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy