V ostré pikantní marinádě naložená kuřecí prsa, zprudka opečená na pánvi dozlatova, servírovaná spolu s nastrouhanou mrkví ochucenou jako zelí.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | kuřecí prsa |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | kousek zázvoru tak 1 cm velký |
2 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | octa balsamiko |
1/2 lžíce | medu |
drcené chilli nebo feferonka | |
olej | |
sůl | |
Na mrkvové zelí: | |
500 g | mrkve |
1 ks | větší cibule |
hladká mouka | |
drcený kmín | |
máslo | |
cukr | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve připravíme marinádu na maso; vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme na jemno zázvor, přisypeme chilli
2. Maso zlehka osolíme, naložíme do marinády a v průběhu marinování občas obrátíme
3. Zatím, co se maso marinuje, uvaříme mrkvové zelí; na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a upražíme cibulovou jíšku
4. Nahrubo nastrouhanou mrkev přidáme k jíšce, promícháme, okmínujeme, osolíme a podlijeme vodou, dusíme doměkka
5. Nakonec dochutíme “zelí” octem, případně cukrem
6. Maso vyjmeme z marinády, odstraníme z povrchu česnek se zázvorem a zprudka opečeme, z obou stran, na oleji, těsně před koncem přilijeme zbytek marinády, kterou necháme prohřát.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….
Marinovaná vepřová žebírka s rýží
Marinované panenky pečené s mrkví, barmborami s celerem