REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná vepřová žebírka s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná vepřová žebírka servírovaná s dušenou hráškovou rýží.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřových žebírek
4 ksstroužky česneku
250 grýže
100 gsterilovaného hrášku
5 lžicoleje
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl
voda na uvaření rýže

Postup:

1. Z vepřových žebírek maso asi od poloviny kosti odřízneme, naklepeme, po obvodu nařízneme a potřeme olejem
2. Žebírka osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, lehce je opeříme, poprášíme mletou sladkou paprikou a necháme v chladu několik hodin odležet
3. Rýži propláchneme a dáme ji vařit v mírně osolené vodě, uvařenou promícháme se sterilovaným hráškem zbaveným nálevu
4. Na rozehřátém oleji je po obou stranách krátce zprudka opečeme.

Poznámka:

Recept na dušenou rýži najdete zde: Dušená rýže. Do hotové rýže přimícháme hrášek, dle chuti případně osolíme a máme hráškovou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy