Marinovaná vepřová žebírka servírovaná s dušenou hráškovou rýží.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřových žebírek |
4 ks | stroužky česneku |
250 g | rýže |
100 g | sterilovaného hrášku |
5 lžic | oleje |
mletá sladká paprika | |
mletý pepř | |
sůl | |
voda na uvaření rýže |
Postup:
1. Z vepřových žebírek maso asi od poloviny kosti odřízneme, naklepeme, po obvodu nařízneme a potřeme olejem
2. Žebírka osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, lehce je opeříme, poprášíme mletou sladkou paprikou a necháme v chladu několik hodin odležet
3. Rýži propláchneme a dáme ji vařit v mírně osolené vodě, uvařenou promícháme se sterilovaným hráškem zbaveným nálevu
4. Na rozehřátém oleji je po obou stranách krátce zprudka opečeme.
Recept na dušenou rýži najdete zde: Dušená rýže. Do hotové rýže přimícháme hrášek, dle chuti případně osolíme a máme hráškovou rýži.