REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované panenky pečené s mrkví, barmborami s celerem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované panenky opečené v pánvi, dopečené spolu s hranolkami předpečené mrkve, brambor a celeru.


Ingredience:
2 ksvětší vepřové panenky
sůl
Na marinádu:
1/4 lžičkydrceného hřebíčku
4 lžícemedu
2 ksstroužky česneku
Na přílohu:
600 gbrambor
4 ksvětších mrkví
1 ksmenšího celeru
mletý pepř
olivový olej
čerstvá petrželka
sůl

Postup:

1. Vepřové panenky odblaníme, opláchneme, osušíme, osolíme, potřeme marinádou připravenou smícháním medu s oloupanými utřenými stroužky česneku a drceným hřebíčkem, pak necháme v chladu 1 hodinu odležet
2. Brambory, mrkve i celer oloupeme, nakrájíme na hranolky, rozložíme je na plech, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem, promícháme, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme do téměř měkka
3. V pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme marinované panenky, pak přidáme k téměř měkké zelenině a vše společně dopečeme doměkka
4. Před podáváním zeleninu posypeme na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy