Marinované panenky opečené v pánvi, dopečené spolu s hranolkami předpečené mrkve, brambor a celeru.
Ingredience:
2 ks | větší vepřové panenky |
sůl | |
Na marinádu: | |
1/4 lžičky | drceného hřebíčku |
4 lžíce | medu |
2 ks | stroužky česneku |
Na přílohu: | |
600 g | brambor |
4 ks | větších mrkví |
1 ks | menšího celeru |
mletý pepř | |
olivový olej | |
čerstvá petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové panenky odblaníme, opláchneme, osušíme, osolíme, potřeme marinádou připravenou smícháním medu s oloupanými utřenými stroužky česneku a drceným hřebíčkem, pak necháme v chladu 1 hodinu odležet
2. Brambory, mrkve i celer oloupeme, nakrájíme na hranolky, rozložíme je na plech, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem, promícháme, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme do téměř měkka
3. V pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme marinované panenky, pak přidáme k téměř měkké zelenině a vše společně dopečeme doměkka
4. Před podáváním zeleninu posypeme na drobno nasekanou petrželkou.