Orestované maso s omáčkou z výpeku se zeleninovým základem.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
600 g | kuřecích prsou |
40 g | sekaných mandlí |
250 ml | smetany |
100 ml | bílého vína |
5 ks | rajčat |
1 ks | větší mrkve |
1 ks | cibule |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | sladké papriky |
listy řapíkatého celeru na zdobení | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší medailonky, které po obou stranách zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo
3. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší nudličky
4. Pak nakrájenou cibuli i mrkev orestujeme na rozpáleném oleji
5. Do základu vložíme plátky masa, po obou stranách je zprudka opečeme, zaprášíme sladkou paprikou, podlijeme vodou, přiklopíme a ještě chvíli podusíme
6. Plátky masa vyndáme ze základu
7. Hladkou mouku dobře rozmícháme ve smetaně, vlijeme do šťávy a krátce povaříme
8. Mezitím nakrájíme rajčata na kostičky (můžeme je předtím oloupat) a přidáme je do omáčky spolu s bílým vínem
9. Nakonec dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli
10. Kuřecí medailonky vrátíme zpět do omáčky a vše ještě asi 5 minut prohřejeme
11. Hotové kuřecí plátky rozdělíme na talíře, posypeme nasekanými mandlemi a přelijeme rajčatovou omáčkou
12. Nakonec každou porci ozdobíme několika lístky řapíkatého celeru.
– Příloha: Dušená rýže, vařené brambory, hranolky nebo čerstvé pečivo.