REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexická kuřecí prsíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované maso s omáčkou z výpeku se zeleninovým základem.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
600 gkuřecích prsou
40 gsekaných mandlí
250 mlsmetany
100 mlbílého vína
5 ksrajčat
1 ksvětší mrkve
1 kscibule
4 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
1 lžičkasladké papriky
listy řapíkatého celeru na zdobení
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší medailonky, které po obou stranách zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo
3. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší nudličky
4. Pak nakrájenou cibuli i mrkev orestujeme na rozpáleném oleji
5. Do základu vložíme plátky masa, po obou stranách je zprudka opečeme, zaprášíme sladkou paprikou, podlijeme vodou, přiklopíme a ještě chvíli podusíme
6. Plátky masa vyndáme ze základu
7. Hladkou mouku dobře rozmícháme ve smetaně, vlijeme do šťávy a krátce povaříme
8. Mezitím nakrájíme rajčata na kostičky (můžeme je předtím oloupat) a přidáme je do omáčky spolu s bílým vínem
9. Nakonec dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli
10. Kuřecí medailonky vrátíme zpět do omáčky a vše ještě asi 5 minut prohřejeme
11. Hotové kuřecí plátky rozdělíme na talíře, posypeme nasekanými mandlemi a přelijeme rajčatovou omáčkou
12. Nakonec každou porci ozdobíme několika lístky řapíkatého celeru.

Doporučení:

– Příloha: Dušená rýže, vařené brambory, hranolky nebo čerstvé pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy