Upečené trubičky namočené v rozpuštěné čokoládě, plněné krémem.
Ingredience:
Na těsto: | |
500 g | hladké mouky |
200 g | moučkového cukru |
200 g | rozehřátého medu |
4 lžíce | mléka |
3 ks | žloutků |
špetka jedlé sody | |
sádlo na pomazání trubiček | |
Na krém: | |
3 lžíce | rumu |
500 g | másla |
140 g | krystalového cukru |
2 ks | vajec |
Na dohotovení: | |
1 lžíce | ztuženého tuku |
100 g | čokolády na vaření |
Postup:
1. Do mísy prosijeme hladkou mouku s jedlou sodou, přidáme moučkový cukr, med, žloutky, mléko, promícháme a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odležet
2. Odleželé těsto rozválíme do tenka, nakrájíme na čtverečky, natočíme na kovové trubičky namazané sádlem, rozložíme po 10 kusech na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 7 minut
3. Po upečení je ještě teplé stáhneme, kovové trubičky před dalších použití znovu pomažeme sádlem a upečeme další várku
4, Vychladlé trubičky namočíme nejdříve jedním koncem do rozpuštěné čokolády s tukem, necháme na pečicím papíru ztuhnout, potom namáčíme druhý konec trubiček a takto připravené trubičky uložíme do chladu a pak plníme připraveným krémem
5. Na krém vyšleháme ve vodní lázni rozklepnutá vejce s krystalovým cukrem, po zchlazení vmícháme rum a změklé na menší kousky nakrájené máslo.