REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové řezy s malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený korpus, vyskládaný ve vrstvách spolu s plátem želatiny, malinovým krémem a džemem, dezert servírovaný nařezaný na jednotlivé řezy, ozdobený dle vlastní fantazie.


Ingredience:
Na cca 10 kusů:
Na těsto:
160 ghladké mouky
70 gpráškového cukru
60 gúplně změknutého másla
1 ksvejce (měnší raději 2 kusy!)
1 lžícemedu
1/2 lžičkyjedlé sody
Na náplň:
300 mlmléka
100 gpráškového cukru
100 gmásla
50 gkukuřičného škrobu
1 lžičkavanilkového aroma
2 ksvejce
Na želatinu:
400 gmalin (čerstvé nebo i mražené)
100 gkrystalového cukru
50 mlvody
2 vrchovaté lžičkypráškové želatiny
Ostatní:
malinový džem
maliny a máta na ozdobu
plech o velikosti 30 x 40 cm, mastný papír na pečení

Postup:

1. Připravíme si plech, který vyložíme mastným papírem, troubu předehřejeme na 180 °C
2. V misce do “bíla” utřeme vejce s cukrem, přidáme měkké, skoro rozpuštěné máslo a med a mícháme do hladké masy, nakonec vmícháme mouku se sodou a vyšleháme úplně dohladka
3. Těsto se snažíme rovnoměrně nanést na mastný papír a upečeme dozlatova cca 7-9 minut, pak necháme korpus vychladnout, opatrně stáhneme papír a těsto si rozřízneme na tři stejné části podélně, nebo na šířku to je už na vás
4. Příprava náplně; vyšleháme vajíčka s cukrem minimálně minutu, přidáme aroma, kukuřičný škrob a polovinu mléka a celé to ještě prošleháme, zbylé mléko si dáme vařit, směs do něj vylijeme a uvaříme pudink, stáhneme ho z ohně a do horkého zašleháme máslo dokud se nám hmota nespojí a nevytvoří se jemný krém, který necháme vychladnout
5. Malinové želé; maliny s cukrem dáme do hrnce a vaříme cca 15 minut, nebo dokud nám nevznikne pyré, odstavíme z plotny a vmícháme do nich dvě kopcovité lžičky želatiny, kterou nejprve zalijeme 50 ml horké vody a pak to celé vmícháme do horkých malin
6. Směs nalijeme na mastný papír na tentýž plech na kterém jsme pekli těsto, želé necháme vychladnout při pokojové teplotě a před manipulací si ho dáme do mrazáku na 10-15 minut, pak si z něj (i s papírem) nařízneme, nebo nastříháme tři pláty totožné s těstem
7. Na podložku dáme první plát těsta, na něj natřeme polovinu z poloviny krému, na něj položíme želé, papírem nahoru, papír opatrně stáhneme, natřeme druhou polovinu z poloviny krému, přiložíme druhým plátem, postup zopakujeme a vrchní plát jemně natřeme malinovým džemem a na něj přiložíme poslední plát želé
8. Necháme přes noc ztuhnout, pak dezert nařežeme na řezy podle fantazie, ozdobíme a podáváme.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy