REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové řezy s malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený korpus, vyskládaný ve vrstvách spolu s plátem želatiny, malinovým krémem a džemem, dezert servírovaný nařezaný na jednotlivé řezy, ozdobený dle vlastní fantazie.


Ingredience:
Na cca 10 kusů:
Na těsto:
160 ghladké mouky
70 gpráškového cukru
60 gúplně změknutého másla
1 ksvejce (měnší raději 2 kusy!)
1 lžícemedu
1/2 lžičkyjedlé sody
Na náplň:
300 mlmléka
100 gpráškového cukru
100 gmásla
50 gkukuřičného škrobu
1 lžičkavanilkového aroma
2 ksvejce
Na želatinu:
400 gmalin (čerstvé nebo i mražené)
100 gkrystalového cukru
50 mlvody
2 vrchovaté lžičkypráškové želatiny
Ostatní:
malinový džem
maliny a máta na ozdobu
plech o velikosti 30 x 40 cm, mastný papír na pečení

Postup:

1. Připravíme si plech, který vyložíme mastným papírem, troubu předehřejeme na 180 °C
2. V misce do “bíla” utřeme vejce s cukrem, přidáme měkké, skoro rozpuštěné máslo a med a mícháme do hladké masy, nakonec vmícháme mouku se sodou a vyšleháme úplně dohladka
3. Těsto se snažíme rovnoměrně nanést na mastný papír a upečeme dozlatova cca 7-9 minut, pak necháme korpus vychladnout, opatrně stáhneme papír a těsto si rozřízneme na tři stejné části podélně, nebo na šířku to je už na vás
4. Příprava náplně; vyšleháme vajíčka s cukrem minimálně minutu, přidáme aroma, kukuřičný škrob a polovinu mléka a celé to ještě prošleháme, zbylé mléko si dáme vařit, směs do něj vylijeme a uvaříme pudink, stáhneme ho z ohně a do horkého zašleháme máslo dokud se nám hmota nespojí a nevytvoří se jemný krém, který necháme vychladnout
5. Malinové želé; maliny s cukrem dáme do hrnce a vaříme cca 15 minut, nebo dokud nám nevznikne pyré, odstavíme z plotny a vmícháme do nich dvě kopcovité lžičky želatiny, kterou nejprve zalijeme 50 ml horké vody a pak to celé vmícháme do horkých malin
6. Směs nalijeme na mastný papír na tentýž plech na kterém jsme pekli těsto, želé necháme vychladnout při pokojové teplotě a před manipulací si ho dáme do mrazáku na 10-15 minut, pak si z něj (i s papírem) nařízneme, nebo nastříháme tři pláty totožné s těstem
7. Na podložku dáme první plát těsta, na něj natřeme polovinu z poloviny krému, na něj položíme želé, papírem nahoru, papír opatrně stáhneme, natřeme druhou polovinu z poloviny krému, přiložíme druhým plátem, postup zopakujeme a vrchní plát jemně natřeme malinovým džemem a na něj přiložíme poslední plát želé
8. Necháme přes noc ztuhnout, pak dezert nařežeme na řezy podle fantazie, ozdobíme a podáváme.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy