REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové řezy s malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený korpus, vyskládaný ve vrstvách spolu s plátem želatiny, malinovým krémem a džemem, dezert servírovaný nařezaný na jednotlivé řezy, ozdobený dle vlastní fantazie.


Ingredience:
Na cca 10 kusů:
Na těsto:
160 ghladké mouky
70 gpráškového cukru
60 gúplně změknutého másla
1 ksvejce (měnší raději 2 kusy!)
1 lžícemedu
1/2 lžičkyjedlé sody
Na náplň:
300 mlmléka
100 gpráškového cukru
100 gmásla
50 gkukuřičného škrobu
1 lžičkavanilkového aroma
2 ksvejce
Na želatinu:
400 gmalin (čerstvé nebo i mražené)
100 gkrystalového cukru
50 mlvody
2 vrchovaté lžičkypráškové želatiny
Ostatní:
malinový džem
maliny a máta na ozdobu
plech o velikosti 30 x 40 cm, mastný papír na pečení

Postup:

1. Připravíme si plech, který vyložíme mastným papírem, troubu předehřejeme na 180 °C
2. V misce do “bíla” utřeme vejce s cukrem, přidáme měkké, skoro rozpuštěné máslo a med a mícháme do hladké masy, nakonec vmícháme mouku se sodou a vyšleháme úplně dohladka
3. Těsto se snažíme rovnoměrně nanést na mastný papír a upečeme dozlatova cca 7-9 minut, pak necháme korpus vychladnout, opatrně stáhneme papír a těsto si rozřízneme na tři stejné části podélně, nebo na šířku to je už na vás
4. Příprava náplně; vyšleháme vajíčka s cukrem minimálně minutu, přidáme aroma, kukuřičný škrob a polovinu mléka a celé to ještě prošleháme, zbylé mléko si dáme vařit, směs do něj vylijeme a uvaříme pudink, stáhneme ho z ohně a do horkého zašleháme máslo dokud se nám hmota nespojí a nevytvoří se jemný krém, který necháme vychladnout
5. Malinové želé; maliny s cukrem dáme do hrnce a vaříme cca 15 minut, nebo dokud nám nevznikne pyré, odstavíme z plotny a vmícháme do nich dvě kopcovité lžičky želatiny, kterou nejprve zalijeme 50 ml horké vody a pak to celé vmícháme do horkých malin
6. Směs nalijeme na mastný papír na tentýž plech na kterém jsme pekli těsto, želé necháme vychladnout při pokojové teplotě a před manipulací si ho dáme do mrazáku na 10-15 minut, pak si z něj (i s papírem) nařízneme, nebo nastříháme tři pláty totožné s těstem
7. Na podložku dáme první plát těsta, na něj natřeme polovinu z poloviny krému, na něj položíme želé, papírem nahoru, papír opatrně stáhneme, natřeme druhou polovinu z poloviny krému, přiložíme druhým plátem, postup zopakujeme a vrchní plát jemně natřeme malinovým džemem a na něj přiložíme poslední plát želé
8. Necháme přes noc ztuhnout, pak dezert nařežeme na řezy podle fantazie, ozdobíme a podáváme.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vhodné potraviny využívané při dietě

Článek pana Jaroslava Vašáka. Potraviny, které vám umožní snížit váhu. Víte které suroviny jsou pro dietu ty nejvhodnější? Tak například artyčoky, avokáda, čekanky, datle, fazolové lusky, grapefruity… Ano, ať už držíte jakoukoliv dietu, je třeba, při přípravě dietních pokrmů, vybrat ty potraviny, po kterých se hubne.

číst dále ...

Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu

Přemýšlíte, jak překvapit a hlavně nasytit vaše strávníky? Pořád probíráte nové recepty? Už nehledejte a vyzkoušejte osvědčené klasiky, ale nově s kuřecím mletým masem. Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Připravte si doma mini burgery, kuřecí tatarák, knedlíčky do polévky, sekanou, karbanátky nebo se inspirujte světovými hity jako jsou špagety bolognese, skotská vejce nebo chilli con carne. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby.

číst dále ...

Zažeňte únorovou únavu pomocí těchto receptů

V druhém letošním měsíci potřebujeme doplnit síly po dlouhé zimě a temných dnech. Čím si tedy podmaní únor naše chuťové pohárky? Ideálně něčím zemitým a hutnějším, ale zároveň dobře stravitelným. Pojítkem všech našich receptů jsou proto zelenina a ovoce doplněné o vydatnější suroviny, jako je tvaroh, zvěřina, sýr nebo smetana. Čeká na vás polévka z pečené cibule, jelení hřbet s restovanou zeleninou, pečená mrkev s tvarohem a jako dezert jablečné řezy se zakysanou smetanou. Díky čemu budou vaše pokrmy dokonalé? Především díky tomu, že přemýšlíte o výběru surovin a kupujete ty kvalitní, což na ně prozradí mj. také značky kvality potravin na jejich obalech. Jedná se např. o Klasu nebo Regionální potravinu.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare – pochutnáte si a po celé 3 měsíce můžete soutěžit o skvělé výhry!

Zapečené brambory nebo špagety s tuňákem? Milujete italskou kuchyni nebo jste zastánci tradiční klasiky? Rádi objevujete nové recepty a zkoušíte netradiční kombinace, ale zároveň hledíte na zdravou stravu a štíhlou linii? Pak neváhejte a vyzkoušejte zbrusu nové recepty od Rio Mare. Nejen, že si pochutnáte a prospějete svému zdraví, ale ještě můžete vyhrát parádní ceny! Sledujte www.riomaresoutez.cz a dozvíte se víc!

číst dále ...

Svačinové pomazánky, TOP výběr těch nejlepších receptů z databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz

Jednoduché recepty na úžasné pomazánky servírované jen tak, namazané na pečivu. Některé se dají používat i jako dipy, k namáčení krekrů či kousků zeleniny, jiné lze využít i na potření chlebíčků, či kanapek. Ovšem především je využijeme na přípravu chutných svačinek do školy, práce či na výlet. V tomto výběru svačinových pomazánek najdete 24 vyzkoušených receptů!

číst dále ...

Nealko koktejlová inspirace na druhou polovinu únorové výzvy

Polovina Suchého února je za námi a možná už vás přepadá chuť na některý z oblíbených míchaných drinků. Dobrou zprávou je, že si jejich lahodnou chuť můžete užít, aniž byste svůj únorový závazek porušili. S nealkoholickými šumivými víny Bohemia Sekt a sirupy Monin vás čeká dokonalá nealko-koktejlová paleta chutí, vůní a barev. Který z následujících drinků vás láká vyzkoušet jako první?

číst dále ...

Ochutnejte unikátní vajíčka z pastevního chovu

Statek Dvořák je rodinnou firmou, která v roce 1993 obnovila rodinnou tradici hospodaření přerušenou komunistickým režimem. Vedle rostlinné výroby se věnují chovu slepic a produkci vajec. Ve firmě si doslova „ujíždějí na trávě,“ protože slepice se s mobilním kurníkem každý týden posouvají po louce a tráví svůj čas ve volném výběhu plném nové a čerstvé potravy. Vajíčka jsou balena do krabiček, na jejichž výrobu se využívá právě tráva z louky. Způsob chovu slepic je u Dvořáků opravdu unikátní a projevuje se i na kvalitě vajec.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy