REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medová žebírka s pečenými bramborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě v alobalu, pak i odkrytá, pečená vepřová žebra, marinovaná ve sladko-pikantní marinádě, servírovaná spolu s brambůrkami upečenými v alobalu, přelitá hustou omáčkou.


Ingredience:
1 kgvepřových žebírek
Na marinádu:
200 mlčerného piva
3 lžíceworcestru
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícemedu
4 ksstroužky česneku
uzená paprika
drcený kmín
uzená sůl
pepř
sůl
Na brambory:
800 gmalých zámeckých brambůrků
80 gslaniny
4-5 ksšalotek
drcený pepř
olivová olej
rozmarýn
hrubá sůl
Na omáčku:
1 konzervakrájených rajčat v tomatě
3 lžícehnědého cukru
1 lžícebalsamika
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
pár semínek z čilli papričky
worcester
cider
pepř
sůl
Ostatní:
alobal

Postup:

1. Nejprve si den předem naložíme žebírka; smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka
2. Druhý den si připravíme alobal a každou porci žeber zabalíme do alobalu
3. Naskládáme do pekáčku a pečeme při 180 °C asi 1 hodinku, pak vyndáme z trouby a rozbalíme balíčky
4. Upravíme na pekáčku tak, aby nepřečníval alobal a mírně podlijeme marinádou, která nám zbyla a přidáme pár větviček rozmarýnu
5. Pečeme odkryté 30 minut, pak otočíme, přůběžně poléváme výpekem a po dalších 30 minutách zase otočíme, hotová žebra vyndáme
6. V průběhu pečení si mezitím předvaříme malé brambory v osolené vodě a uděláme mističky z alobalu, kam dáme pokrájenou slaninu, šalotku, brambory, pokapeme oliv. olejem a vše osolíme a opepříme, zapečeme dozlatova
7. Na omáčku si dáme do mixovací nádoby rajčata, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme. Přendáme do kastrůlku a přidáme asi 2 deci cidru, omáčku provaříme do zhoustnutí
8. Žebra servírujeme spolu s bramborami, přelitá omáčkou.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy