REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medailonky z panenky, brambory vařené v alobalu s bylinkovo-česnekovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory se sice pečou o něco déle, ale jinak jde vlastně o minutkový pokrm. Plátky panenky zprudka opečené na pánvi, servírované s bramborami upečenými v troubě v alobalu a doplněné o domácí bylinkovo-česnekový dip.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové panenky
3 lžíceoleje
pepř
sůl
Na brambory v alobalu:
4 ksvelké brambory nebo 8 ks středně velkých
alobal
olej
sůl
Na bylinkový dip:
1 kelímekbílého jogurtu
1 lžičkacukru krystal
2-3 hrstibylinek (listů naťové petrželky, bazalky, celeru, máty ....)
2 ksstroužky česneku
1/2 ksnaťové (jarní) cibulky
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:
  1. Důkladně očištěné, neoloupané brambory osolíme, pokapeme olejem a zabalíme do alobalu (každou zvlášť!)
  2. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60-70 minut, záleží na troubě a velikosti brambor
  3. Připravíme bylinkový dip; jogurt vyklepneme do misky, zamícháme do něj prolisované stroužky česneku, nadrobno posekanou naťovou cibulku a nasekané bylinky, dip dochutíme citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí, opět promícháme, necháme v lednici odležet
  4. Vepřovou panenku odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na stejně velké plátky, lehce naklepeme a okořeníme pepřem, osolíme, na rozehřátém oleji opékáme zprudka plátky masa z obou stran jen chvíli, celkem asi 10 minut, vyndáme je a uchováme v teple, nebo ihned podáváme
  5. Na talíře narovnáme plátky panenky, přelijeme je trochou šťávy z výpeku, upečené brambory servírujeme i s pootevřeným alobalem, mírně rozkrojené, osolené, spolu s dipem, který dáme zvlášť do omáčníku nebo jim ozdobíme přepůlené brambory.
Doporučení:

Komu se nezdá servírovat brambory v alobalu, prostě je vytáhne, přepůlí a servíruje jen tak.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy