REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové ravioly s rajčatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Taštičky plněné masovou směsí nastavenou brokolicí, servírované s chutnou rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gkuřecích prsou bez kůže
200 gpolohrubé mouky
200 grůžiček brokolice
120 mlsmetany 30 %
2 lžíceolivového oleje
2 ksvejce
mletý černý pepř
voda
sůl
Na omáčku:
500 grajčat
150 mlvývaru
2 lžíceolivového oleje
1 lžícerajského protlaku
1 ksstředně velké cibule
1/2 ksnasekané chilli papričky
krupicový cukr dle chuti
několik snítek čerstvých bylinek (bazalka, oregáno, tymián, rozmarýn)

Postup:

Příprava těstovin:
1. Mouku prosejeme a smícháme s vejci, olejem a špetkou soli, vypracujeme tuhé těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 30-40 minut odpočinout
2. Brokolici spaříme v osolené vroucí vodě a pak ji zchladíme ve vodě studené, necháme ji okapat, nakrájíme nadrobno
3. Maso nameleme v mixéru na jemno, osolíme, opepříme a po částech do něj zapracujeme smetanu, opět směs promixujeme, až vznikne hladká hmota, tu přidáme k brokolici a náplň dobře promícháme
4. Těsto vyválíme na velmi tenký plát, rozkrájíme ho na jednotlivé čtverce, okraje potřeme vodou, středy naplníme náplní, přeložíme do tvaru trojúhelníku a okraje k sobě přitiskneme
5. Vaříme v osolené vodě podle velikosti 5-8 minut.

Příprava omáčky:
1. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme je ve vroucí vodě, oloupáme a nasekáme na kostičky
2. Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme rajčata, protlak a vývar
3. Zvolna vaříme do zhoustnutí
4. Nakonec omáčku dochutíme nasekanými bylinkami, pepřem, cukrem, chilli a solí.

Raviloly servírujeme přelité horkou omáčkou a zdobené snítky bylinek.

Doporučení:

Místo, aby jsme jednotlivé ravioly připravovaly postupně, můžeme na začátku těsto rozdělit na 2 díly, ty vyválíme na pláty stejné velikosti a tvaru, na jeden plát rozdělíme lžičkou náplň ve vzdálenosti 4-5 cm, těsto mezi náplní potřeme rozšlehaným vejcem a přiklopíme druhým plátem, na potřených místech pláty k sobě dobře přitiskneme, aby se při vaření ravioly neotevřely, rádýlkem je nakrájíme na čtverečky a přikryjeme pomoučenou utěrkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Ochutnejte Le Tribute: perfektní nealko osvěžení pro každou příležitost

Toužíte po tekutém osvěžení a obyčejná voda už vaši žízeň neuhasí? Vyzkoušejte nápoje značky Le Tribute, předního výrobce prémiových destilátů i limonád. Zaujmou vás jeho novinka Zero Tonic, Olive Lemonade nebo Pink Grapefruit?

číst dále ...

Češi využívají catering nejvíc ve firmách a na svatby, objevují ho ale i pro setkávání s přáteli

Většina Čechů, téměř 65 % zatím nemá zkušenosti s objednáváním cateringu, ale kdyby cateringové služby plánovali využít, tak by to bylo buď na svatbu – téměř 57 % nebo na firemní akci 51 %. Za klíčové parametry pro výběr cateringové společnosti považují nejčastěji kvalitu jídla (63,3 %), s malým odstupem pak následuje cena (61,3 %). Aktuální průzkum společnosti IN CATERING, realizovaný agenturou Ipsos na vzorku 509 respondentů ve věku 18 až 65 let odhalil i to, že občas catering využívá 30 % respondentů a obliba této gastronomické služby postupně roste, a to i na nefiremní akce.

číst dále ...

Sterilované houby ve vlastní šťávě krok za krokem

Houby letos rostou opravdu ve velkém. Pokud se vám nechce je sušit nebo zamrazovat, můžete je podusit a zavařit ve vlastní šťávě, což v minulosti byla oblíbená úprava našich babiček. Takto připravené houby zachovají své aroma a to jen za použití soli. Tímto způsobem připravené houby na zimu lze použít na mnoho způsobů.

číst dále ...

Na asijský drink

Restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce Asie, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

číst dále ...

Ovocné šťávy: zdravý návyk nebo výživový prohřešek?

Čerstvé ovocné šťávy a smoothies zažívaly na prahu tohoto milénia nevídaný boom. Proslavili je různé „detoxikační“ programy a diety, smoothie bary i celebrity. Postupem času nadšení z „tekutého ovoce“ trochu opadlo a kvůli obsahu cukru začalo být jejich místo v jídelníčku dokonce zpochybňováno. Jsou tedy ovocné šťávy zdravou volbou, anebo výživovým prohřeškem?

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.