REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové ravioly s rajčatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Taštičky plněné masovou směsí nastavenou brokolicí, servírované s chutnou rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gkuřecích prsou bez kůže
200 gpolohrubé mouky
200 grůžiček brokolice
120 mlsmetany 30 %
2 lžíceolivového oleje
2 ksvejce
mletý černý pepř
voda
sůl
Na omáčku:
500 grajčat
150 mlvývaru
2 lžíceolivového oleje
1 lžícerajského protlaku
1 ksstředně velké cibule
1/2 ksnasekané chilli papričky
krupicový cukr dle chuti
několik snítek čerstvých bylinek (bazalka, oregáno, tymián, rozmarýn)

Postup:

Příprava těstovin:
1. Mouku prosejeme a smícháme s vejci, olejem a špetkou soli, vypracujeme tuhé těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 30-40 minut odpočinout
2. Brokolici spaříme v osolené vroucí vodě a pak ji zchladíme ve vodě studené, necháme ji okapat, nakrájíme nadrobno
3. Maso nameleme v mixéru na jemno, osolíme, opepříme a po částech do něj zapracujeme smetanu, opět směs promixujeme, až vznikne hladká hmota, tu přidáme k brokolici a náplň dobře promícháme
4. Těsto vyválíme na velmi tenký plát, rozkrájíme ho na jednotlivé čtverce, okraje potřeme vodou, středy naplníme náplní, přeložíme do tvaru trojúhelníku a okraje k sobě přitiskneme
5. Vaříme v osolené vodě podle velikosti 5-8 minut.

Příprava omáčky:
1. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme je ve vroucí vodě, oloupáme a nasekáme na kostičky
2. Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme rajčata, protlak a vývar
3. Zvolna vaříme do zhoustnutí
4. Nakonec omáčku dochutíme nasekanými bylinkami, pepřem, cukrem, chilli a solí.

Raviloly servírujeme přelité horkou omáčkou a zdobené snítky bylinek.

Doporučení:

Místo, aby jsme jednotlivé ravioly připravovaly postupně, můžeme na začátku těsto rozdělit na 2 díly, ty vyválíme na pláty stejné velikosti a tvaru, na jeden plát rozdělíme lžičkou náplň ve vzdálenosti 4-5 cm, těsto mezi náplní potřeme rozšlehaným vejcem a přiklopíme druhým plátem, na potřených místech pláty k sobě dobře přitiskneme, aby se při vaření ravioly neotevřely, rádýlkem je nakrájíme na čtverečky a přikryjeme pomoučenou utěrkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Parádní sváteční jednohubky za pár minut!

Vánoce, Silvestr, novoroční oslavy, rodinná setkání, ale i spontánní posezení se sousedy či s přáteli – to vše jsou příležitosti pro skvělé občerstvení! Chcete mít jistotu, že vás žádná taková situace nezaskočí? Pak se spolehněte na Rio Mare Paté – fantastické rybí krémy, které jsou spolehlivým pomocníkem a všestranným parťákem na přípravu rychlé večeře, zdravé chuťovky nebo parádního pohoštění po kterém se doslova „zapráší“. Zde trocha inspirace…

číst dále ...

Sváteční tabule z kvalitních surovin

Začínáte s blížícím se koncem roku pomaličku hodnotit, jaký vůbec byl? Zkuste to z kulinárního pohledu. Kolik jste objevili nových receptů? Jaké nové potraviny nebo výrobky jste ochutnali? A zaměřili jste se spíše na kvalitu než na kvantitu? Pokud ano, opravdu máte z čeho vybírat. S orientací vám totiž už téměř 20 let pomáhají také značky kvality potravin, které označují výrobky mimořádné kvality i chuti. Nejznámější z nich je Klasa a v současnosti si její logo s hrdostí vystavuje na svém obalu téměř 1000 produktů. Další populární značku, Regionální potravinu, která podporuje lokální výrobce, obdrželo více než 500 výrobků. Je příjemné vědět, že kvalita našich výrobků rok od roku stoupá. Věřme, že tak tomu bude i v roce 2022. Dost už bylo slov, pojďme do kuchyně uspokojit naše chuťové buňky.

číst dále ...

Sýrovka je tu a spolu s ní i 10 zajímavostí o sýru a smažáku

Také jste se už nemohli dočkat? Do McDonald’s právě dorazila Sýrová sezóna, a to znamená jediné: ani letos o největší hvězdy se smažákem, ale i ementálem nebo hermelínem ochuzeni nebudete. Abychom nejoblíbenější sezónní nabídku pořádně oslavili, podívali jsme se na to, kde se sýr vůbec vzal, jak se vyrábí i který národ ho zkonzumuje úplně nejvíc. Tady je 10 zajímavostí, které jste o sýru a smažáku možná nevěděli.

číst dále ...

Bramborový salát – klenot Vánoc, který na sváteční tabuli nesmí chybět!

Ať už patříte mezi stoprocentní milovníky klasických českých Vánoc, nebo žádné osvědčené tradice nikdy a nijak neprožíváte, typickou štědrovečerní večeři si nejspíš ujít jen tak nenecháte. Vánoční bramborový salát ve svých nejrůznějších podobách totiž obvykle nechybí v žádné domácnosti. Co by to taky bylo za svátky bez tohoto oblíbeného pokrmu?

číst dále ...

Vánoční večírky ve znamení jednohubek

Vánoční čas se pomalu blíží a s ním i čas vánočních večírků. Připravte se letos na tradiční setkávání a vyzkoušejte rychlé a chutné recepty, které ze stolu okamžitě zmizí. Jsou ideální ke koktejlům, vínu i pivu a vaše hosty budou rozhodně bavit!

číst dále ...

Metropol slaví 60 let! Připijte si na svátky přípitkem, jehož chuť je prověřená generacemi

Vánoce se blíží mílovými kroky a než se nadějeme, budeme slavit příchod nového roku. Chcete si tyto každoroční oslavy užít a dopřát si něco tradičního, ale přesto výjimečného? Vyzkoušejte Metropol, který je tady s námi již 60 let! Tradiční hořkosladký aperitiv s příjemným kořenitým aroma nejen připomene „staré“ dobré časy, ale skvěle si ho vychutnáte i v horkém míchaném drinku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy