Taštičky plněné masovou směsí nastavenou brokolicí, servírované s chutnou rajčatovou omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
300 g | kuřecích prsou bez kůže |
200 g | polohrubé mouky |
200 g | růžiček brokolice |
120 ml | smetany 30 % |
2 lžíce | olivového oleje |
2 ks | vejce |
mletý černý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
500 g | rajčat |
150 ml | vývaru |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | rajského protlaku |
1 ks | středně velké cibule |
1/2 ks | nasekané chilli papričky |
krupicový cukr dle chuti | |
několik snítek čerstvých bylinek (bazalka, oregáno, tymián, rozmarýn) |
Postup:
Příprava těstovin:
1. Mouku prosejeme a smícháme s vejci, olejem a špetkou soli, vypracujeme tuhé těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 30-40 minut odpočinout
2. Brokolici spaříme v osolené vroucí vodě a pak ji zchladíme ve vodě studené, necháme ji okapat, nakrájíme nadrobno
3. Maso nameleme v mixéru na jemno, osolíme, opepříme a po částech do něj zapracujeme smetanu, opět směs promixujeme, až vznikne hladká hmota, tu přidáme k brokolici a náplň dobře promícháme
4. Těsto vyválíme na velmi tenký plát, rozkrájíme ho na jednotlivé čtverce, okraje potřeme vodou, středy naplníme náplní, přeložíme do tvaru trojúhelníku a okraje k sobě přitiskneme
5. Vaříme v osolené vodě podle velikosti 5-8 minut.
Příprava omáčky:
1. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme je ve vroucí vodě, oloupáme a nasekáme na kostičky
2. Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme rajčata, protlak a vývar
3. Zvolna vaříme do zhoustnutí
4. Nakonec omáčku dochutíme nasekanými bylinkami, pepřem, cukrem, chilli a solí.
Raviloly servírujeme přelité horkou omáčkou a zdobené snítky bylinek.
Doporučení:Místo, aby jsme jednotlivé ravioly připravovaly postupně, můžeme na začátku těsto rozdělit na 2 díly, ty vyválíme na pláty stejné velikosti a tvaru, na jeden plát rozdělíme lžičkou náplň ve vzdálenosti 4-5 cm, těsto mezi náplní potřeme rozšlehaným vejcem a přiklopíme druhým plátem, na potřených místech pláty k sobě dobře přitiskneme, aby se při vaření ravioly neotevřely, rádýlkem je nakrájíme na čtverečky a přikryjeme pomoučenou utěrkou.
Masové proužky na paprice s bazalkovými nudlemi
Medailonky z panenky, brambory vařené v alobalu s bylinkovo-česnekovým dipem