REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové proužky na paprice s bazalkovými nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proužky vepřového nebo telecího masa zprudka orestované na pánvi na oleji, chvíli podušené zalité vínem a vývarem, okořeněné mletou sladkou paprikou a dalším kořením, nakonec zjemněné smetanou, servírované s nudlemi uvařenými a skus a ochucenými olivovým olejem a listy bazalky.


Ingredience:
Na 4 porce:
500 gvepřového nebo telecího masa nakrájeného na proužky
1/4 lzeleninového vývaru
1/8 lsmetany ke šlehání
3 lžíceolivového oleje
2 lžičkylahůdkové papriky Kotányi
1 lžičkabílého vína
3 ksšalotky nakrájené na kousky, včetně zelených částí
1 ksoloupané červené papriky, nakrájené na kostičky
1 ksnasekaný stroužek česneku
1 ksjemně nasekané cibulky
mletý bílý pepř
sůl
Na bazalkové nudle:
300 gširokých nudlí, uvařených „al dente“
3 lžíceolivového oleje
trocha drhnuté bazalky nebo bazalky Kotányi
sůl

Postup:

1. Na nudličky pokrájené maso osolíme a okořeníme pepřem, zprudka orestujeme na olivovém oleji
2. Přidáme cibuli a česnek, krátce opečeme, dochutíme lahůdkovou paprikou, zalijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem, nakonec do pokrmu zamícháme i smetanu ke šlehání, tekutinu v pánvi necháme mírně odpařit, aby jsme dosáhli krémové konzistence omáčky
3. Nakonec přidáme červenou papriku a šalotku a pokrm dochutíme kořením a solí
4. Maso na paprice podáváme s bazalkovými těstovinami uvařenými na skus.

Příprava nudlí:
Na skus v mírně osolené vodě uvařené těstoviny necháme důkladně okapat, pak je zakápneme olivovým olejem, osolíme a dochutíme lístky bazalky.

Poznámka:

Zdroj: Kotanyi.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy