REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Matjesový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní rybí salát ze sleďových filetů je kombinací rybího masa, zeleniny a hub spojených odlehčenou majonézou.


Ingredience:
Na 1 kg:
500 gsleďových filet v oleji (loupané)
150 gokurek sterilovaných bez nálevu
120 gcibule
100 gzákladní majonézy
100 gzakysané smetany
75 gžampionů sterilovaných bez nálevu
20 gaspiku
10 gčerstvého kopru

Postup:

1. Rybí filety překrájíme příčně na proužky široké asi 1 cm
2. Přidáme plátky nakrájených okurek, žampionů a kolečka cibule
3. Vše spojíme s majonézou promíchanou se zakysanou smetanou, rozsekaným koprem a tekutým chladným aspikem.

Poznámka:

Příprava základní majonézy viz. recept: “Majonéza základní”.Aspik základní viz. recept: “Aspik na slané pokrmy”.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy