Pikantní rybí salát ze sleďových filetů je kombinací rybího masa, zeleniny a hub spojených odlehčenou majonézou.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
500 g | sleďových filet v oleji (loupané) |
150 g | okurek sterilovaných bez nálevu |
120 g | cibule |
100 g | základní majonézy |
100 g | zakysané smetany |
75 g | žampionů sterilovaných bez nálevu |
20 g | aspiku |
10 g | čerstvého kopru |
Postup:
1. Rybí filety překrájíme příčně na proužky široké asi 1 cm
2. Přidáme plátky nakrájených okurek, žampionů a kolečka cibule
3. Vše spojíme s majonézou promíchanou se zakysanou smetanou, rozsekaným koprem a tekutým chladným aspikem.
Příprava základní majonézy viz. recept: “Majonéza základní”.Aspik základní viz. recept: “Aspik na slané pokrmy”.